Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Santiago Santos a nominalizat cei 23 de jucatori pentru meciul cu Romania

9 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Santiago Santos a nominalizat cei 23 de jucatori pentru meciul cu Romania.

In cea de-a doua etapa a Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1A, Romania va intalni la Madrid, nationala Spaniei, antrenorul Santiago Santos anuntand cinci modificari in lotul leilor fata de precedenta partida cu Rusia din runda inaugurala.

Spania a pierdut dramatic la Soci in fata Rusiei, pe un teren deosebit de greu care a avantajat jocul fizic al ursilor. Desi s-au vazut condusi cu 17-6 la jumatatea partii secunde, Los Leones au revenit si au intors rezultatul, dar o neatentie a facut ca Rudoi sa scape pe partea stanga si astfel sa stabileasca rezultatul final (22-20).

La Soci, elevii lui Santiago Santos au marcat doua eseuri, unul dupa o actiune frumoasa a lui Ignacio Contardi care a surprins defensiva rusilor, celalat dupa un balon de urmarire trimis in terenul de tinta, placajul fara balon ducand la eseul de penalizare.

Desi obiectivul spaniolilor a fost victoria, acestia au trebuit sa se multumeasca cu punctul bonus defensiv, pentru partida cu Romania, tehnicianul leilor iberici renuntand la Xerom Civil, David Gonzalez, Jose Luis Del Valle, Gareth Griffiths si Federico Castiglioni, alti cinci jucatori luand locul acestora.

Astfel in linia a treia este posibil sa se refaca cuplul de flankeri Pierre Barthere-Gauthier Gibouin care evolueaza impreuna la Montauban in Pro D2, jucatori cu 12, respectiv 7 prezente ca titulari in acest sezon, completati la inchidere de capitanul Jaime Nava de la Dijon, echipa din Federale 2.

In ceea ce priveste liniile dinapoi, au fost convocati mijlocasului la deschidere Charlie Malie de la Pau, care in acest sezon a fost utilizat cu precadere in Challenge Cup, respectiv aripa Sebastien Ascarat care a evoluat ca titular in toate partidele disputate de Montauban in editia in curs a Pro D2 trecandu-si in cont doua eseuri.

Lotul anuntat de Santiago Santos pentru partida cu Romania arata astfel:

Pilieri: Francisco Blaco (Cisneros),Jonathan Garcia (Bourgoin),Fernando Lopez (Massy),Jesus Moreno (Provence Rugby)

Taloneri:Juan Anaya(Galway),Marco Pinto(Beziers)

Linia a II-a:David Barrera (Vannes),Anibal Bonan (Bagnerais),Jesus Recuerda (Cisneros)

Linia a III-a: Pierre Barthere (Montauban),Gauthier Gibouin (Montauban),Jaime Nava (Dijon), Mathieu Roca (Rodez)

Mijlocas la gramada:Gregory Maiquez (Bourg en Bresse)

Mijlocasi la deschidere:Mathieu Belie (Perpignan),Charlie Malie (Pau)

Centri:Thibaut Alvarez(Aubenas),Daniel Snee (Havelock)

Aripi:Sebastian Ascarat (Montauban),Ignacio Contardi(Macon),Julen Goia(Mauleon)

Fundasi: Sergi Aubanell(Aurillac),Bradley Linklater(GetxoArtea)

Partida Spania-Romania din Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1A va avea loc sambata, 13 februarie la Madrid cu incepere de la ora 17:00.

2,156 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response