Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Portugalia-Georgia si Rusia-Germania in etapa a doua din Cupa Europeana a Natiunilor

11 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Germania a anuntat echipa care va intalni sambata, Romania.

Alaturi de partida care ne intereseaza in mod direct, Spania-Romania, in a doua etapa din Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1A, mai sunt programate intalnirile Portugalia-Georgia si Rusia-Germania.

La Lisabona, Portugalia si Georgia se vor intalni pentru a 20-a oara si cu toate ca bilantul general este net favorabil gruzinilor, au existat multe momente in care Os Lobos au reusit sa puna probleme, chiar anul trecut acestia s-au ales surprinzator cu punctul bonus defensiv.

De patru ori au reusit portughezii sa castige in fata Georgiei, trei victorii consecutive fiind obtinute in perioada 2003-2005. Ultima data cand lupii lusitani au iesit de pe teren dupa 80 de minute fara sa fie invinsi s-a consemnat in 2009 cand la Tbilisi a fost egalitate, 20-20.

Desi Os Lobos au cedat in prima partida, cea impotriva Stejarilor, antrenorul Ian Smith s-a aratat multumit de cele aratate de echipa sa. Fata de lotul deplasat la Cluj-Napoca, s-au alaturat echipei Mike Tadjer, talonerul lui Agen, respectiv Maxime Vaz( linia a doua) si Pedro Benttencourt (centru) ambii de la Clermont.

Georgia, conform calculelor hartiei a castigat detasat in prima etapa impotriva Germaniei, careia i-a marcat noua eseuri, cea mai spectaculosa faza fiind ce in care talonerul inregimentat la Stade Francais, Zurab Zhavnia a patruns intr-o cursa solitara pasa acestuia ducand la finalizarea lui Lasha Khmaladze.

Inaintarea a fost arma castigatoare pentru trupa neozeelandezului Milton Haig, din totalul de noua incercari opt apartinand jucatorilor din acest compartiment, in privinta liniilor dinapoi, evidentiat pentru randamentul sau fiind David Kacharava.

Lotul deplasat de Lelos pentru partida cu Portugalia a suferit doua modificari, convocati fiind pilierul lui Montpellier, Davit Kubriashvili si jucatorul de linia a doua de la Albi, Vakhtang Maisuradze.

Rusia a debutat mai putin convingator in fata Spaniei la Soci, acolo unde va disputa si cea de-a doua partida, adversara fiind Germania care nu a putut emite pretentii la Tbilisi dupa ce a tinut pasul cu Georgia doar in primul sfert de ora.

Alexander Pervukhin s-a aratat dezamagit de evolutia echipei sale din prima etapa, cu precadere in privinta liniilor dinapoi, in opinia sa greselile facute de cuplul de mijlocasi (Rushan Yagudin-Yuri Kushnarev) respectiv de fundas (Ramil Gysin) au condus la revenirea ibericilor care s-au aflat aproape de victorie cu cinci minute inainte de final.

Invinsa categoric de Georgia, Germania poate invoca lipsa unor jucatori de baza care vor reveni pentru disputa cu ursii. Mai mult, elevii lui Kobus Potgieter au facut in 2014 o partida foarte buna impotriva Rusiei cand au cedat greu in calificarile pentru Cupa Mondiala, dupa ce au condus cu rezultatul de 20-17 pana in minutul 76.

Pe lista jucatorilor care s-au refacut dupa accidentari se afla mijlocasul la gramada Sean Armstrong, centrul Clemens von Grumbkow,talonerul Alexander Widiker si pilierul Arthur Zeiler

Toti componeti ai echipei de la Heidelberger RK, participanta in calificarile pentru Challenge Cup unde a lasat o buna impresie.

Programul partidelor:
13 februarie, Lisabona: Portugalia-Georgia(ora 16:30)
Arbitru: Ian Davies  (Tara Galilor)
Bilant general:19 partide, 4 victorii Portuglia, 13 victorii Georgia, 2 rezultate de egalitate.
Rezultatele ultimelor cinci intalniri directe:Portugalia-Georgia 12-13(2011, CEN), Georgia-Portugalia 32-7(2012, CEN), Georgia-Portugalia 25-12(2013, CEN), Portugalia-Georgia 9-34( 2014, CEN), Georgia-Portugalia 20-15(2015, CEN)

13 februarie, Soci: Rusia-Germania(ora 12:00)
Arbitru: Matteo Liperini(Italia)
Bilant general: 7 partide, 7 victorii Rusia
Rezultatele ultimelor cinci intalniri directe:Rusia-Germania 89-6( 2000, CEN 1B), Germania-Rusia 0-53(2009, CEN), Rusia-Germania 48-11(2010, CEN), Germania-Rusia 20-31(2014 Calificari Cupa Mondiala), Germania-Rusia 22-46(2015 CEN)

FOTO: Kessler-Sportfotografie

1,917 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response