Sunday 07th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Spania 7’s isi joaca in acest an sansa participarii la Jocurile Olimpice

11 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Spania 7’s isi joaca in acest an sansa participarii la Jocurile Olimpice.

Daca echipa nationala de rugby in XV a Spaniei a cunoscut in ultimul timp o crestere, dovada fiind si pozitia a treia ocupata in clasamentul CEN Divizia 1A editia 2015, cea de rugby 7 continua parcursul calificarii la Jocurile Olimpice care vor avea loc in acest an la Rio de Janeiro.

Povestea Spaniei 7’s este una interesanta pentru ca in 2012 aceasta a dat lovitura iar turneele in care a impresionat, fiind socotita marea revelatie, disputate in Queensland (Gold Coast) si Hong Kong au adus-o alaturi de pricipalele natiuni din Sevens World Series.

Atunci sub conducerea antrenorului Tiki Inchausti, cu jucatori precum Jaike Carter, Gauthier Mingullon, Javier Canosa, Cesar Sempere, Pedro Matin, Matias Tudela, Marcus Poggi sau Pablo Feijoo, Spania a disputat finala trofeelor Bowl, respectiv Shield, o performanta uriasa pentru o natiune in care rugbyul nu era profesionist.

Toti jucatorii enumerate mai sus au facut cariera si pentru nationala de rugby in XV, astfel Pablo Feijoo este si in present liderul selectiilor, 64 de partide pentru Los Leones, Cesar Sempere a adunat 53 de prezente, iar Javier Canosa 49, acesta din urma considerat cel mai valorous jucator de rugby 7 din Spania.

Printre echipele invinse s-au numarat Tonga, Tara Galilor, Japonia si Anglia iar astfel in fata Spaniei s-a deschis drumul catre elita Sevens World Series, insa schimbarile din cadrul lotului de jucatori precum si pregatirea insuficienta au adus infrangeri la diferente consistente.

Acesta a fost pasul decisive pentru Federatia Spaniola de Rugby in a reorganiza rugbyul in 7 si de a pune bazele unei noi strategii, ibericii lipsind de la ultimele doua editii ale Sevens World Series, dar cu rezultate remarcabile in Sevens Grand Prix.

Astfel au fost rechemati Cesar Sempere, Matias Tudela si Marcos Poggi , care nu se mai regasesc in lotul nationalei de rugby in XV, acestia alaturi de un alt jucator experimantat Joan Losada fiind nucleul in jurul caruia s-a format o noua echipa competitiva.

Trebuie remarcat faptul ca dupa mandatul lui Tiki Inchausti la carma Spaniei 7’s a venit actualul antrenor al Los Leones, Santiago Santos, cel care a continuat acest proiect, fiind un tehnician care pune incurajeaza jocul deschis si creativitatea, dupa modelul marilor echipe gen Noua Zeelanda si Fiji.

Anul trecut Spania a ocupat pozitia a treia in etapele de Sevens Grand Prix de la Moscova si Exeter respectiv locul secund la Lyon, prin punctele accumulate asigurandu-si treapta a doua a podiumului in clasamentul general si participarea la Turneul Final de Calificare pentru Jocurile Olimpice.

Acest turneu va avea loc in perioada 18-19 iunie la Monaco iar Spania are sansa sa fie una dintre echipele participante la competitia care se va afla in premiera in programul Jocurilor Olimpice.

1,790 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response