Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Francezul Alexandre Ruiz va conduce partida Spania-Romania

12 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR

In cea de-a doua etapa contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1A, Romania va intalni Spania, pe Estadio Universidad Complutense din Madrid, partida urmand a fi condusa de arbitrul francez Alexandre Ruiz.

Alexandre Ruiz s-a nascut pe 24 martie 1987 in Beziers si la varsta de 25 de ani a devenit cel mai tanar arbitru care a oficiat in primul esalon valoric din Hexagon. Este arbitru pro din 2011 si a adunat peste 80 de prezente in Top 14, respectiv in Pro D2 fiind unul dintre cavalerii fluierului de mare perspectiva din Franta.

In cartea lui de vizita figureaza prezente la competitii precum European Rugby Champions Cup, European Rugby Challenge Cup, World Rugby Sevens Series, World Rugby U20 Championship, anul trecut debutand in partide test.

Astfel in cele doua competitii europene inter-cluburi, Alexandre Ruiz a condus zece partide, anul acesta trecandu-si in palmares prima disputa din Champions Cup, Treviso-Munster. In editia 2014 a World Rugby U20 Championship i-au fost incredintate doua partide extrem de importante, Noua Zeelanda-Africa de Sud din faza grupelor, respectiv finala mica dintre Noua Zeeland si Irlanda.

Anul trecut, arbitrul francez a oficiat la centru in partida din Cupa Europeana a Natiunilor, avandu-le drept combatante pe Spania si Georgia, precum si alte doua intalniri din cadrul Pacific Nations Cup, Statele Unite-Canada si Statele Unite-Tonga.

In sezonul 2015-2016 al primului esalon valoric din Hexagon, Top 14, Alexandre Ruiz a condus sase partide, dintre acestea Castres-Toulon, Bordeaux-Toulouse sau Clermont – Racing 92 si urmeaza sa participle ca asistent la intalnirile Anglia- Irlanda, respectiv Irlanda –Scotia din Six Nations.

In ceea ce ne priveste, Alexandre Ruiz a oficiat la centru in partida retur, contand pentru calificarille in Challenge Cup, Calvisano-Lupii Bucuresti , in 2014, pentru ca anul trecut sa fie unul dintre arbitrii asistenti ai partidei test Romania-Tonga, care a pregatit participarea Stejarilor la Cupa Mondiala.

Partida Spania-Romania va avea loc sambata, 13 februarie, la Madrid cu incepere de la ora 17:00.

2,166 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response