Victorie cu emotii pentru Tara Galilor in fata Scotiei

Ornel Gega primul albanez din Six Nations.

Ca si in etapa precedenta, Scotia a punctat la capitolul daruire si pana in minutul 63 s-a aflat in avantaj pe Millennium Stadium din Cardiff, insa Tara Galilor a avut nevoie de numai cinci minute pentru a marca eseurile unei victorii care o mentin in lupta pentru titlul de campioana.

Tara Galilor a marcat repede primul eseu al partidei, in minutul 6, cand in urma unui balon de urmarire , Gareth Davies a scapat spre terenul de tinta advers, reusita transformata de Dan Biggar si se parea ca elevii lui Warren Gatland vor avea parte de o victorie facila.

Nu avea sa fie asa pentru ca replica ciulinilor a venit in minutul 12 cand dupa 13 momente de fixare prin care i-au masat pe galezi in aproprierea propriului teren de tinta, Finn Russell a trimis inteligent cu piciorul un balon urmarit de Tommy Seymour, incercarea acestuia si transformarea lui Greig Laidlaw restabilind egalitatea.

Dupa prima repriza, in care si-a surprins adversarul cu un joc sigur in aparare si o inaintare pe masura, Scotia se afla in avantaj, Greig Laidlaw trecandu-si in cont doua lovituri de pedeapsa, fata de o singura reusita a lui Dan Biggar pentru penele de strut.

In minutul 46, Dan Biggar a egalat iar Greig Laidlaw i-a readus in avantaj pe vizitatorii care aveau sa cedeze in urma presiunii galezilor, Jamie Roberts dand lovitura dupa o patrundere in forta, eseu transformat cu usurinta din pozitie ideala de acelasi Dan Biggar.

Poate cea mai frumoasa faza a partidei a realizat-o George North care la cinci minute dupa incercarea lui Jamie Roberts, a finalizat si el in terenul de tinta advers, in urma unui incursiuni individuale in care a scapat de patru placaje, eseul stabilind practic invingatoarea.

Ultimul eseu al partidei l-a marcat Duncan Taylor, dar acesta reusita nu a mai putut schimba numele castigatoarei, Tara Galilor impunandu-se cu rezultatul de 27-23.

Pentru Tara Galilor urmeaza o partida de foc impotrivaFrantei pe Millennium Stadium, la fel cum se anunta si confrunatrea Scotiei de la Roma unde trupalui Vern Cotter va da piept cu Italia, mai mult ca sigur miza fiind evitarea lingurii de lemn.

Six Nations, Cardiff, Millennium Stadium: Tara Galilor-Sotia 27-23(10-13)

Au marcat: G.Davies-e, Roberts-e, North-e, Biggar-3tr,2lp respectiv Seymour-e,Taylor-e,Laidlaw-tr,3lp, Weir-tr

Tara Galilor: 15 Liam Williams, 14 George North, 13 Jonathan Davies, 12 Jamie Roberts, 11 Tom James, 10 Dan Biggar, 9 Gareth Davies, 8 TaulupeFaletau, 7 Justin Tipuric, 6 Sam Warburton (c), 5 AlunWyn Jones, 4 Luke Charteris, 3 Samson Lee, 2 Scott Baldwin, 1 Rob Evans

Rezerve: 16 Ken Owens, 17 Gethin Jenkins, 18 Tomas Francis, 19 Bradley Davies, 20 Dan Lydiate, 21 Lloyd Williams, 22 Rhys Priestland, 23 Gareth Anscombe

Scotia: 15 Stuart Hogg, 14 Sean Maitland, 13 Mark Bennett, 12 Duncan Taylor, 11 Tommy Seymour, 10 Finn Russell, 9 Greig Laidlaw (c), 8 David Denton, 7 John Hardie, 6 John Barclay, 5 Jonny Gray, 4 Richie Gray, 3 Willem Nel, 2 Ross Ford, 1 Alasdair Dickinson.

Rezerve: 16 Stuart McInally, 17 Gordon Reid, 18 Zander Fagerson, 19 Tim Swinson, 20 Blair Cowan, 21 Sam Hidalgo-Clyne, 22 Duncan Weir, 23 Sean Lamont

FOTO: telegraph.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile