Thursday 12th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Todd Clever a decis partida Statele Unite-Canada din Americas Rugby Championship din etapa a doua

14 februarie 2016 INTERN
Todd Clever a decis partida Statele Unite-Canada din Americas Rugby Championship din etapa a doua.

Derbyul etapei a doua din Americas Rugby Championship a avut loc in Round Rock, Texas, iar Statele Unite au invins Canada dupa o partida decisa de cele trei eseuri avandu-l ca autor pe capitanul vulturilor, Todd Clever.

Canada a inceput mai bine jocul si gratie preciziei lui Gordon McRorie se afla la conducere cu 9-3, moment in care eseul izbutit de Chad London a intors rezultatul de pe tabela de marcaj. Pana la pauza acelasi Gordon McRorie i-a readus in avantaj pe purtatorii frunzei de artar, cel care avea sa puncteze primul si dupa reluarea jocului.

Intre minutele 57 si 65, insa, s-a scris practic soarta partidei, Todd Clever, revenit in echipa nationala a Statelor Unite de cand pe banca tehnica se afla neozeelandezul John Mitchell, reusind un hat-trick, eseul marcat de Ducan Maguire pe final fiind insuficient pentru canadieni in a obtine macar bonusul defensiv.

Cu acest succes Statele Unite isi continua seria invincibilitatii in fata Canadei care dureaza de trei partide, anterioarele inregistrandu-se in 2014 (38-35), respectiv 2015 (15-13). Anterior Canada reusise sapte victorii consecutive impotriva vulturilor, in perioada 2009-2013.

O partida la fel de interesanta le-a avut ca protagoniste pe Brazilia si Uruguay, in care brazilienii s-au aflat la conducere in cea mai mare parte a timpului de joc pentru ca apoi sa cedeze dramatic in minutul 74.

Australianul naturalizat, David Harvey a fost fara greseala din fata butului, sapte tentative de tinta concretizate si Brazilia conducea cu 29-28, insa a venit eseul lui Lamanna si Los Teros au invins luand si bonusul ofensiv in timp ce trupa condusa de Rodolfo Ambrosio s-a ales cu bonificatia defensiva.

Argentina XV nu a avut niciun fel de probleme in a castiga disputa de pe propriul teren cu Chile, opt eseuri fiind trecute in contul pumelor , in timp ce vizitatorii au punctat doar din tentativele de tinta concretizate de Matias Nordenflycht.

Rezultate:

Arena Baueri, Baueri: Brazilia-Uruguay 29-33
Au marcat: Viera-e,Sancery-e,Harvey-2tr,5lp respectiv eseu de penalizare, Lamanna-2e,Arata-e,Kessler-e, Silva-tr,2lp

Estadio Bicentenario, San Juan: Argentina XV-Chile 52-15
Au marcat:Tuculet-2e,Paz-4e,Portillo-e,Etchart-e,Mercerat-6tr respectiv Nordenflycht-5lp

Dell Diamond, Round Rock:Statele Unite-Canada 30-22
Au marcat:London-e, Clever-3e,Bird-tr,lp,Kruger-tr,lp respectiv Maguire-e,Ferguson-tr,McRorie-5lp

FOTO: Norma Salinas, americasrugbynews.com


1,624 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response