Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bordeaux -Toulon 15-12, intr-un meci in devans in Top 14

15 februarie 2016 TOP 14
Bordeaux -Toulon 15-12, intr-un meci in devans.
Ziua Indragostitilor a fost marcata in Franta prin programarea unui meci in devans, din cadrul etapei a 13-a, restanta. Combatantele alese au fost doua echipe din fruntea clasamentului Top 14, Bordeaux si Toulon.
Bordeaux, beneficiind si de ajutorul publicului, s-a impus cu 15-12, intr-un meci lipsit de eseuri. Oaspetii au fost clar incurcati de numarul mare al telegramelor de convocare sosite pe adresele jucatorilor legitimati la echipa lui Bernard Laporte.
La pauza, Bordeaux a condus cu 9-6,iar la un moment dat se parea ca vom avea un rezultat nul. Spre final, tabela indica egalitate, 12-12, buteurii celor doua, Hickey respectiv Pellisie, inscriind fiecare de cate patru ori.
In penultimul minut de joc, mijlocasul la gramada Serin, al doilea suteur al echipei, a adus punctele decisive in favoarea amfitrionilor, dintr-o alta lovitura de pedeapsa.
Jocul, dupa cum indica si scorul, a fost foarte echilibrat. Specialistii francezi se intreaba cat timp se va prelungi criza de eficacitate a lui Talebula aripa din Bordeaux care acum doi ani era desemnat cel mai bun marcator de eseuri in campionatul francez, cu 15 reusite. Talebula, care azi a evoluat impotriva bunului sau prieten Tuisova, nu a inscris nicio incercare in aceasta editie de campionat, in Top 14.
La Toulon, pe post de pilier dreapta titular a evoluat fostul jucator de la Timisoara, Manasa Saulo.
Restul partidelor din etapa a 13-a vor avea loc pe data de 19 martie. In urma acestei victorii, Bordeaux a urcat pe locul 5 in clasament, cu 37 de puncte, in timp ce Toulon, care a acumulat bonus defensiv, ramane pe locul al treilea, cu 41 de puncte.
FOTO: afp.com/GEORGES GOBET

1,611 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response