Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ornel Gega este primul albanez din Six Nations

15 februarie 2016 6 NATIONS
Ornel Gega primul albanez din Six Nations.

In mod oficial Albania nu are, inca, o echipa nationala de rugby, insa un jucator nascut in aceasta tara a debutat in competitia etalon a emisferei de nord, Six Nations, imbracand tricoul Italiei pentru care a bifat deja doua selectii.

Se numeste Ornel Gega si s-a nascut pe 24 martie 1990 in orasul  Lezhe din Albania de unde la varsta de 9 ani a plecat alaturi de familie in Italia, stabilindu-se  la Treviso. Tainele rugbyului le-a descoperit in cadrul echipei ASD Rugby Paese  pentru care a evoluat la diferite categorii de varsta pana la 15 ani, cand a trecut la Benetton Treviso.

Debutul in Campionato Eccellenza a lui Ornel Gega s-a consemnat in editia 2010-2011, una in care alaturi de Petrarca Padova a cucerit titlul de campion, dupa trei sezoane fiind transferat la Mogliano de unde s-a reintors in tricoul lui Benetton Treviso care activeaza in Guinnes Pro 12 alaturi de francizele din Irlanda, Scotia si Tara Galilor. Ornel Gega joaca pe postul de taloner iar in acest sezon al Pro 12 a fost prezent de cinci ori in partidele disputate de Treviso fiind autorul unei incercari contra lui Zebre.

In 2013 alaturi de reprezentativa secunda a azzurrilor, Italia A, jucatorul albanez a participat la IRB Nations Cup, competitie organizata la Bucuresti, evoluand in doua partide prima impotriva Rusiei, cea de-a doua chiar in compania Stejarilor, decisiva pentru desemnarea campioanei.

Selectionerul Italiei, Jacques Brunel l-a convocat pe Ornel Gega in lotul pentru editia 2016 a Six Nations  si a fost titular in ambele partide disputate de azzurri pana in prezent, debutul sau consemnandu-se la Paris unde cocosii galici s-au impus dramatic cu cinci minute inaite de finalul jocului.

2,450 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response