Tuesday 18th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Atila Septar, transferat la Clermont

16 februarie 2016 TOP 14
Atila Septar transferat la Clermont.

Internationalul francez de tineret Atila Septar, care evolueaza pe post de centru de treisferturi a semnat o intelegere cu puternica echipa franceza Clermont. Septar va incheia actualul sezon la Brive, formatie cu care a bifat trei aparitii si un eseu in Cupa Challenge. Transferul sau la Clermont va fi valabil la începutul anului competitional 2016-2017.

Atila Septar este si titular in echipa nationala de tineret U20 a Frantei, cu care a castigat primele doua meciuri in cadrul Six Nations, competitia rezervata sperantelor.

Atila este fiul fostului international roman Erdinci Septar. El a fost reprofilat din jucator de linia a treia, la indicatia antrenorilor francezi, fiind foarte competitiv ca troacar. Acesta are 1.90 metri si 83 de kilograme, iar cea mai mare performanta a carierei sale, pana acum, o reprezinta titlul olimpic obtinut cu nationala de rugby 7 tineret a Frantei, la Jocurile Olimpice de tineret care au avut loc la Nanjing, in China, in anul 2014.

Tatal lui Atila, Erdinci Septar, a evoluat pentru Farul Constanta. Septar senior s-a consacrat pe post de linia a treia, jucand insa ocazional si centru. El a fost selectionat de 11 ori in nationala Romaniei, pentru care a si marcat un eseu. Reperele principale pentru Erdinci Septar raman meciul contra Tarii Galilor, din 1997, sau cele trei partide in care a jucat pentru Stejari, la Cupa Mondiala din 1999.

2,734 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response