Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bernard Charreyre, antrenorul Romaniei la Cupa Mondiala 2003: “Romania a progresat mult in ultimii ani, are un joc mai dinamic”

18 februarie 2016 NATIONALA
Bernard Charreyre, antrenorul Romaniei la Cupa Mondiala din 2003: “Romania a progresat mult in ultimii ani, are un joc mai dinamic, risca mai mult”.

Meciul dintre Spania si Romania de la Madrid, a avut in tribune un apropiat al rugbyului romanesc, pe francezul Bernard Charreyre. Antrenor al Stejarilor intre 2002 si 2003, “Micul Napoleon” cum era poreclit, a reusit sa aduca primul trofeu al Cupei Europene a Natiunilor in Romania, dupa un sezon 2002 in care rugbistii romani au castigat toate cele cinci meciuri disputate, inclusiv cel din Georgia, de la Tbilisi, 31-23.

Bernard Charreyre a urmarit meciul de la Madrid si a fost impresionat de viteza catorva dintre jucatorii romani de treisferturi. “Gasesc ca Romania este fidela jocului pe are il are intotdeauna, cu inaintasi puternici, o gramada solida, insa am fost surprins de viteza pe care o au cativa jucatori de treisferturi. Cred ca Romania are un joc mai dinamic, risca un pic mai mult, a crescut mult ca valoare in ultimii ani”, a spus acesta.

In varsta de 65 de ani, antrenorul originar din Perpignan, care castiga in 2000, titlul mondial cu echipa de U19 a Frantei a marturisit ca a urmarit toate meciurile Romaniei la Cupa Mondiala de anul trecut, din Anglia. “Am ramas aproape de rugbyul romanesc, Romania este in inima mea, am multe amintiri frumoase despre participarea la Cupa Mondiala din 2003, castigarea Cupei Europene a Natiunilor. Rugbyul romanesc a progresat si cred ca poate deveni si mai dinamic, jucatorii au calitati pe care se poate construi, iar asta ma face sa cred ca in cativa ani, Romania ar putea practica rugbyul in viteza pe care l-a aratat Japonia in timpul Cupei Mondiale. Trebuie sa ajungi sa ai un echilibru intre puterea inaintasilor si viteza treisferturilor, sa existe acea dinamica colectiva. Nu cred ca echipa Romaniei are nevoie de sfaturi, trebuie sa se gandeasca de unde vine, unde vrea sa ajunga si cum vrea sa faca asta. Romania este capabila sa faca un joc cu care poate castiga, care poate avea toate insusirile rugbyului modern” , a spus acesta.

Bernard Charreyre i-a urmat in functie lui Mircea Paraschiv, cel care a demisionat dupa esecul zdrobitor, 0-134, inregistrat la Londra, in fata Angliei (17 noiembrie 2001). Charreyre este al doilea antrenor din Franta care a condus echipa Romaniei (primul a fost Gonnetant, care a pregatit Romania in 1936) si cel de-al treilea strain, dupa neozeelandezul John Phillips (iulie 1999 – noiembrie 2000). Bilantul general al lui Bernard Charreyre ca antrenor al Stejarilor a fost de 22 de partide, dintre care jumatate s-au terminat cu victorii ale Stejarilor. Romania a obtinut cu el cea mai categorica victorie din istoria participarilor noastre la Cupa Mondiala: 37-7 cu Namibia (2003).

2,329 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response