Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Nationala de rugby a Romaniei se “muta” la Iasi pentru urmatoarele meciuri, cel cu Rusia si Germania

19 februarie 2016 NATIONALA
Nationala de rugby a Romaniei se "muta" la Iasi pentru urmatoarele doua meciuri de pe teren propriu, cu Rusia si Germania.

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru al treilea meci din Cupa Europeana a Natiunilor, cel cu Rusia, de pe 27 februarie, de la Iasi. De altfel, Stejarii vor disputa tot la Iasi si meciul cu Germania, de pe 12 martie. Ambele partide vor avea loc pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, de la ora 14:00 si vor fi transmise in direct de Dolce Sport 2.

Astfel, ca o prefata a dublului eveniment sportiv, la Iasi a avut loc o conferinta de presa la care a participat primarul Municipiului, Mihai Chirica si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras.

“Suntem gazda a doua meciuri foarte importante si ne onoreaza ca Federatia Romana de Rugby ne-a acordat cele doua meciuri. Ne onoreaza din mai multe puncte de vedere, faptul ca Iasul vrea sa promoveze acest sport, ca unul complementar cu celelalte sporturi de echipa care pot aduce performanta. Onoarea vine si din calitatea meciurilor internationale care se vor desfasura la Iasi cu doua tari deosebit de importante pe esichierul european. Vom face tot ce este posibil ca organizarea sa fie la cel mai inalt nivel, vrem sa fim o gazda cat se poate de buna, iar Iasul sa poata deveni un sanctuar al rugby-ului. Vin cu un mesaj pentru spectatori, sa vina in numar cat mai mare pe stadion, rugby-ul este un sport de echipa, frumos. Sportul de performanta este pentru suporteri, sportul de masa este pentru noi toti”, a declarat primarul Mihai Chirica.

La randul sau, Haralambie Dumitras, presedintele FRR s-a declarat bucuros ca Stejarii se vor intoarce la Iasi, zona cu traditie in rugby, de unde provin majoritatea jucatorilor din pachetul de inaintare. “Primarul ne-a aratat ca iubeste lucrul bine facut si ca incurajeaza activitatea sportiva prin care sa cream caractere, sa educam tinerii si sa ne bucuram impreuna cu ei. E un prilej deosebit sa ne intoarcem dupa multi ani in dulcele targ al Iesilor, un oras cultural, incarcat de istorie. Si la Iasi este o traditie, unii din jucatori se intorc acasa. Dupa Cupa Mondiala de anul trecut am inceput sa avem si noi modele pentru tinerii de azi”, a spus acesta.

Stejarii vor intra in cantonament duminica, 21 februarie, pentru meciul cu Rusia, de pe 27 februarie.

Romania a disputat doua meciuri in actualul sezon al Cupei Europene a Natiunilor, castigandu-le pe amandoua, 39-14 cu Portugalia, la Cluj si 21-18, cu Spania, la Madrid.

3,463 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response