Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Piri Weepu va evolua in Championnat de France Honneur

23 februarie 2016 INTERNATIONAL
Piri Weepu va evolua in Championnat de France Honneur.

A evoluat la francize precum Blues si Hurricanes in Super Rugby, iar alaturi de All Blacks, a cucerit titulul mondial in 2011, acum insa Piri Weepu se pregateste pentru o aventura inedita in cel de-al saselea esalon valoric din Franta.

Piri Weepu este unul dintre jucatorii emblematici pentru All Blacks, in nationala neozeelandeza adunand 71 de selectii, iar la Cupa Mondiala din 2011 a fost unul dintre principalii artizani ai castigarii trofeului William Webb Ellis cand a preluat postura de transformer a lui Daniel Carter, accidentat.

In 2014 mijlocasul la gramada a ales sa vina in Europa, prima grupare pentru care a evoluat fiind London Welsh, iar apoi a trecut la Oyonnax in Top 14, unde a fost coleg cu Valentin Ursache, despartirea de ros-negri petrecandu-se brusc, desi contractul sau era valabil si in acest sezon.

Astfel a ajuns Piri Weepu la o intelegere cu echipa St Sulpice-sur-Tarn, prin intermediul prietenului sau Sitiveni Sivivatu, inregimentat la Castres, un obisnuit spectator al partidelor de pe teren propriu ale acestei grupari din cel de-al saselea esalon valoric al campionatului francez.

StSulpice-sur-Tarn evolueaza in Cahmpionnat de France Honneur Midi-Pyrenees si este liderul Grupei 1, Piri Weepu urmand sa dispute prima partida in tricoul noii sale echipe in urmatoarea etapa impotiva celor de la Moissac.

1,692 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response