Monday 25th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Rusia, un adversar redutabil, mereu in cautarea drumului catre afirmarea in lumea rugbyului

24 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Rusia, un adversar redutabil, mereu in cautarea drumului catre afirmarea in lumea rugbylui.

Desi dispune de un potential uman impresionant, Rusia nu a reusit sa castige niciodata Cupa Europeana a Natiunilor, cea mai buna clasare a ursilor inregistrandu-se in sezonul 2009-2010 cand au incheiat pe pozitia secunda si au obtinut singura calificare din istorie la Cupa Mondiala.

De-a lungul anilor pe banca tehnica a rusilor s-au aflat francezii Claude Saurel si Raphael Saint-Andre respectiv galezul Kingsley Jones, acum insa sub comanda lui Alexander Pervukhin, acestia incearca sa obtina mai mult, baza de selectie fiind jucatorii proveniti de la Yenisey Krasnoyarsk care a facut o figura frumoasa in European Rugby Challenge Cup.

Intotdeauna Rusia a fost un adversar incomod, dovada si ultimele doua partide jucate impotriva Stejarilor, la World Rugby Nations Cup, respectiv Cupa Europeana a Natiunilor. In 2014, au pierdut greu la Bucuresti dupa doua eseuri de penalizare,  iar anul trecut au dovedit ca sunt o echipa puternica din punct de vedere al moralului, impunandu-se dupa ce au fost condusi la pauza.

In acesta editie a CEN, elevii lui Alexander Pervukhin au inregistrat doua victorii, ambele pe propriul teren, partide in care au alternat momentele bune cu cele mai putin inspirate cand au iesit la iveala probleme din faza de aparare. Spania si Germania au fost adversarele invinse la Soci in acest an, succesul in fata ibericilor reusit la final, cel impotriva germanilor cu punct bonus ofensiv.

Rusia ocupa in momentul de fata pozitia a 18-a in clasamentul mondial World Rugby, chiar in spatele Romaniei si este neinvinsa de cinci partide, seria fiind inceputa anul trecut la Cup of Nations din Hong Kong unde a castigat trofeul clasandu-se inaintea tarii gazda , Portugaliei si a celor din Zimbabwe.

Statistici ale Romaniei si Rusiei in actuala editie a Cupei Europene a Natiunilor:

Romania

Loc 3-2-2-0-0-60:32-9p(1p BO)
Eseuri marcate: 7 (Vlad Nistor si Stephen Shennan- cate 2, Andrei Radoi, Mihai Macovei si Valentin Poparlan-cate unul)
Eseuri primite: 4
Puncte reusite din tentative de tinta: 25 (Florin Vlaicu-5tr,5lp)
Romania nu a fost santionata cu cartonas galben sau rosu.

Rusia
Loc 2-2-2-0-0-68:40-9p(1p BO)
Eseuri marcate: 10(Anton Rudoi-3, Denis Simplikevich-2, Igor Galinovskiy, Victor Gresev, Alexey Shcherban, Yuri Kushnarev si Mikhail Babaev-cate unul)
Eseuri primite: 4
Puncte reusite din tentative de tinta:18 (Yuri Kushnarev-4tr,lp, Ramil Gysin-2tr,lp)
Cartonase galbene: 4 ( Victor Gresev-2, Igor Galinovskiy si Innokentiy Zykov-cate unul)

1,778 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response