Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Arbitrul Radu Petrescu face pasul spre Cupa Europeana a Natiunilor, Grupa 1B

25 februarie 2016 ARBITRAJ
Radu Petrescu este noul presedinte al CCA.

Arbitrii romani sunt tot mai apreciati in Europa. Dupa ce Vlad Iordachescu a fost promovat de Rugby Europe sa oficieze ca central in meciurile din Cupa Europeana a Natiunilor, divizie valorica din care face parte si nationala Romaniei, un alt arbitru roman va arbitra la centru in aceasta competitie, Radu Petrescu. Bucuresteanul, implicat in programul de dezvoltare al Rugby Europe, va debuta in postura de central, la meciul dintre Germania si Spania, adversarele Stejarilor, de pe 19 martie, de la Koln.

Pana atunci, Radu Petrescu va arbitra pe 28 februarie in Federale 1, din Franta, Valence d’Agen cu Graulhet. Daca la oaspeti, Andrei Gorcioaia nu va evolua, el fiind convocat la lotul Romaniei pentru meciul cu Rusia, la Graulhet va fi pe teren, Razvan Ilisescu.

„Pentru mine inseamna un pas inainte foarte important pentru rugbyul si arbitrajul romanesc. Deja il avem pe Vlad alaturi de care am mers ca asistent la meciuri de acest nivel, iar delegarea inca unui arbitru din Romania este o recunoastere a cresterii valorice a arbitrilor romani. Sper sa intram intr-o noua etapa in care Romania sa aiba doi arbitri in prima divizie valorica din Cupa Europeana a Natiunilor, aceasta delagare sa-i motiveze pe colegii mai tineri, iar pe cei care-si doresc sa arbitreze sa se indrepte catre aceasta activitate frumoasa. Este foarte placut ca macar pe plan extern arbitrajul romanesc sa fie recunoscut pentru valoarea sa si pentru munca depusa de cavalerii fluierului”, a declarat Radu Petrescu.

Radu Petrescu si-a facut debutul international in 2005, la Campionatul European U18 din Italia, de atunci arbitrand peste 80 de meciuri internationale, ca central sau asistent. Cele mai importante meciuri arbitrate au fost la IRB Nations Cup si IRB World Trophy la Tbilisi, Georgia.

3,273 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response