Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

In Six Nations urmeaza o etapa de foc

25 februarie 2016 6 NATIONS
Urmeaza o etapa de foc in Turneul celor 6 Natiuni.

In Six Nations urmeaza etapa a III-a, una in care, avand in vedere situatia echilibrata din clasament, se anunta partide extrem de disputate, Anglia, Franta si Tara Galilor cu gandul la cucerirea trofeului, Italia si Scotia in lupta directa pentru evitarea lingurii de lemn.

Uvertura etapei va avea loc vineri, la Cardiff, unde pe Millennium Stadium (redenumit din ratiuni de sponsorizare, Principality Stadium), Tara Galilor va infrunta Franta, cocosii galici nereusind sa obtina vreo victorie in fata penelor de strut din 2011, in semifinalele Cupei Mondiale.

Ultimele patru intalniri directe au revenit trupei lui Warren Gatland, care a inceput aceasta editie a Six Nations cu un rezultat de egalitate in Irlanda si o victorie mai putin concludenta pe propriul teren impotriva Scotiei, totusi punctele acumulate mentinand sansele la cucerirea trofeului.

In absenta lui Leigh Halfpenny, galezii vor trimite in teren poate cea mai buna echipa de care dispun in acest moment, trei modificari fiind anuntate in echipa de start fata de jocul precedent, astfel in primul XV regasindu-se Dan Lydiate, Alex Cuthbert si Bradley Davies.

De la venirea lui Guy Noves pe banca tehnica, Franta a castigat ambele partide disputate, de fiecare data suspansul mentinandu-se pana la final. Daca victoria cu Italia a fost una conform calculelor hartiei, Les Bleus au aratat ca pot emite pretentii la titlu in acest an impotriva campioanei ultimelor editii, Irlanda.

Fata de lotul anuntat initial, Franta nu va putea conta pe Teddy Thomas si Marvin O’Connor, ambii accidentati, in schimb va reveni uvertura lui Montpellier, Francois Trinh-Duc, in timp ce pilierul lui La Rochelle, Vincent Pelo ar putea avea sansa debutului, acesta inlocuind un alt jucator cu probleme medicale, Eddy Ben Arous.

Ca si Guy Noves, Eddie Jones se pare ca a resuscitat Anglia, liderul clasamentului la zi al competitiei, iar acum trandafirii urmeaza sa intalneasca Irlanda, pe care au invins-o de cinci ori in ultimele sase partide directe, inclusiv in 2014, cand verzii au cucerit titlul de campioana.

Singura pierdere pentru englezi o reprezinta accidentarea lui Joe Launchbury, astfel ca tehnicianul australian nu va fi nevoit sa faca prea multe modificari in echipa de start, mai ales ca dupa primele doua runde Anglia a marcat cele mai multe eseuri, sapte la numar.

Chiar daca, ipotetic, Irlanda ar mai putea salva aceasta editie a Six Nations, pare greu de crezut mai ales ca purtatorii frunzei de trifoi nu vor putea conta pe Sean O’Brien, Mike McCarthy, Dave Kearney si Jared Payne, toti accidentati, primii trei cu siguranta fiind indisponibili pana la sfarstitul competitiei.

In aceste conditii Joe Schmidt a fost nevoit sa apeleze la Dave Foley, Jordi Murphy si Craig Gilroy, iar Irlanda are nevoie de o victorie pe Twickenham daca doreste sa-si mentina in continuare, chiar si din punct de vedere matematic, o sansa infima la prima pozitie a clasamentului.

Pe Stadio Olimpico din Roma, Italia si Scotia vor intra pe teren cu dorinta de a obtine prima victorie din acest sezon, una care poate insemna evitarea lingurii de lemn, care editia trecuta a revenit ciulinilor, invinsi chiar la Edinburgh.

Ultimele doua confruntari din Six Nations intre cele doua natiuni au fost dramatice. In 2014, la Roma, Scotia a castigat prin dropgolul marcat de Duncan Weir in ultimul minut, anul trecut azzurri luandu-si revansa in aceeasi maniera pe Murrayfiled, decisiv fiind un eseu de penalizare.

Vern Cotter l-a convocat pentru partida de sambata pe talonerul debutant George Turner de la Edinburgh, iar Jacques Brunel pe Joshua Furno, jucatorul de linia a doua inregimentat la Newcastle Falcons, care-l va inlocui pe George Biagi, accidentat.

Programul etapei a III-a :
26 februarie, Principality Stadium, Cardiff: Tara Galilor-Franta (ora 22:05)
Preview:
Bilant general: 93 partide, 47 victorii Tara Galilor, 43 victorii Franta, 3 rezultate de egalitate
Rezultatele ultimelor cinci intalniri directe: Tara Galilor-Franta 8-9 (2011, Cupa Mondiala), Tara Galilor-Franta 16-9 (2012, Six Nations), Franta-Tara Galilor 6-16 (2013, Six Nations), Tara Galilor-Franta 27-6 ( 2014, Six Nations), Franta-Tara Galilor 13-20 (2015, Six Nations)

27 februarie, Stadio Olimpico, Roma: Italia-Scotia (ora 16:25)
Preview:
Bilant general: 25 partide, 8 victorii Italia, 17 victorii Scotia
Rezultatele ultimelor cinci intalniri directe: Italia-Scotia 29-30 (2013, Partida Test), Italia-Scotia 20-21 (2014, Six Nations), Scotia-Italia 19-22 ( 2015, Six Nations), Italia-Scotia 12-16 (2015, Partida Test), Scotia-Italia 48-7 (2015, Partida Test)

27 februarie, Tickenham Stadium, Londra: Anglia-Irlanda (ora 18:50)
Preview:
Bilant general: 130 partide, 75 victorii Anglia, 47 victorii Irlanda, 8 rezultate de egalitate
Rezultatele ultimelor cinci intalniri directe: Anglia-Irlanda 30-9 (2012, Six Nations), Irlanda-Anglia 6-12 (2013, Six Nations), Anglia-Irlanda 13-10 (2014, Six Nations), Irlanda-Anglia 19-9 (2015, Six Nations), Anglia-Irlanda 21-13 (2015, Partida Test)

FOTO: rugbyweek.com

2,135 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response