Wednesday 13th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Siberia, locul unde se calesc jucatorii nationalei Rusiei

26 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Siberia, locul unde se calesc jucatorii nationalei Rusiei.

Rivalitatea siberiana, Krasny Yar-Yenisey, reprezinta polul de atractie al rugbyului din Rusia, cele doua grupari, fara exceptie, disputand finala campionatului in ultimele cinci sezoane, in urma lor clasandu-se mereu VVA Moscova, devenita VVA Saracens in urma parteneriatului cu gruparea londoneza.

Primul esalon valoric al rugbyului din Rusia aduna la start zece echipe si din 2011 pana in prezent in finala s-au calificat doar cele doua grupari, Krasny Yar, respectiv Yenisey, care au la dispozitie bugete de aproximativ 3 milioane de euro, valoarea jucatorilor care evolueaza aici reflectandu-se in alcatuirea echipei nationale.

Astfel, in acest sezon al Cupei Europene a Natiunilor ursii au disputat doua partide, ambele caatigate pe propriul teren, impotriva Spaniei, respectiv Germaniei si de fiecare data 13 jucatori din primul XV au provenit de la Krasny Yar si Yenisey, altii aflandu-se pe banca de rezerve. Exceptiile s-au numit Alexey Volkov, Segey Sekisov, Mikhail Babaev si Denis Antonov, primii trei legitimati la VVA Saracens, ultimul la Slava Moscova.

In prima partida, contra Spaniei, ponderea a fost de sapte jucatori provenind de la Yenisey si sase din tabara lui Krasny Yar, pentru ca in disputa cu Germania, Yenisey sa aiba opt reprezentanti in echipa de start fata de cinci inregimentati la rivala traditionala, desi Krany Yar este campioana en-titre din Rusia.

Explicatia insa se regaseste in evolutia apreciata a celor de la Yenisey, unde pentru o perioada a activat ca antrenor romanul George Sava, campion cu alb-albastrii siberieni in European Rugby Challenge Cup editia 2015-2016. Astfel, dupa ce au eliminat pe Mogliano si Stiinta Baia Mare, rusii s-au calificat pe tabloul principal fiind prima echipa din Rusia care a participat in istoria competitiilor continentale inter-cluburi.

Desi au ocupat ultima pozitie in Grupa 1, elevii lui Alexander Pervikhin, un antrenor in dubla ipostaza, atat pe banca lui Yenisey, cat si a ursilor, acestia au obtinut doua victorii in fata englezilor de la Newcastle Falcons, respectiv a lui Brive din Franta. In aceste conditii prezenta masiva din echipa nationala este justificata, mai ales din perspectiva eficacitatii.

Rusia a marcat in primele doua etape ale Cupei Europene a Natiunilor zece eseuri, fiind depasita la acest capitol doar de Georgia, nu mai putin de sapte avand ca autori jucatori care provin de la Yenisey, Denis Simplikevich si Anton Rudoi evidentiindu-se cu doua reusite. Mai mult chiar, din tentative de tinta au marcat Yuri Kushnarev si Ramil Gysin, provenind de la aceeasi echipa.

In privinta partidei cu Romania, din a treia etapa a Cupei Europene a Natiunilor, Alexander Pervukhin a nominalizat un lot care cuprinde 26 de jucatori (majoritatea provenind de la Yenisey si Krasny Yar), singura absenta notabila fiind insa Denis Antonov (Slava Moscova), accidentat. Lotul Rusiei pentru intalnirea programata sambata, 27 februarie, la Iasi arata astfel:

Pilieri: Innokentiy Zykov (Yenisey), Evgeny Pronenko (Yenisey), Sergey Sekisov (VVA-Moscova), Alexey Volkov (VVA-Moscova), Azamat Bitiev (Krasny Yar)
Taloneri: Nazir Gasanov (Yenisey), Stanislav Selskiy (Yenisey)
Linia a II-a: Evgeny Elgin (Yenisey), Andrey Garbuzov (Krasny Yar)
Linia a III-a: Pavel Butenko (Yenisey), Dmitry Krotov (Yenisey), Anton Rudoi (Yenisey), Andrey Temnov (Yenisey), Victor Gresev (Krasny Yar)
Mijlocasi la gramada: Alexey Shcherban (Yenisey), Rushan Yagudin (Krasny Yar), Sergey Yanyushkin (VVA-Moscova)
Mijlocas la deschidere: Yuri Kushnarev (Yenisey)
Centri: Vladimir Rudenko (Krasny Yar), Mikhail Babaev (VVA-Moscova), Mikhail Sidorov (Slava Moscova)
Aripi: Denis Simplikevich (Yenisey), Vasily Artemyev (Krasny Yar), Igor Galinovskiy (Krasny Yar)
Fundasi: Ramil Gysin (Yenisey), Igor Kurashov (Yenisey)

2,429 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response