Valentin Calafeteanu:”Este o victorie importanta, cu atat mai mult cu cat nu am primit puncte”

Valentin Calafeteanu:”Este o victorie frumoasa, cu atat mai mult cu cat nu am luat puncte".

Nationala de rugby a Romaniei a reusit a treia victorie in Cupa Europeana a Natiunilor, invingand Rusia, cu 30-0 (5-0), sambata dupa-amiaza, la Iasi. Aflat la cea de-a 80 selectie in tricoul Stejarilor, Valentin Calafeteanu a vorbit despre cum s-a vazut din teren, meciul cu “ursii”.

“Ne-am asteptat sa fie un inceput puternic de meci din partea lor, dar am facut fata cu bine presiunii. In primele 20-30 de minute nu am avut suficient de mult balonul pentru a ataca, insa noi am stat calmi, stiam ca dupa acele 20 de minute ei se vor linisti si vom reusi sa atacam mai mult, am marcat si acel eseu. Apoi in repriza a doua, am inceput bine, la fel cum am facut cu Portugalia si Spania, am marcat rapid 10 puncte, ceea ce ne-a motivat mai mult, am jucat mai dezinvolt, am incercat sa facem actiuni mai frumoase, sa jucam mai mult pe treisferturi, iar finalul a fost foarte bun pentru noi. Ma bucur ca au venit multi spectatori si ca am facut un meci bun in fata lor”, a spus acesta.

Calafeteanu, care a debutat pentru Stejari in 2004, intr-o partida test contra Japoniei a facut pereche la mijlocul echipei cu Jody Rose, aflat la prima aparitie in Primul XV si la a doua pentru Romania. Colegi la campioana Romaniei, Timisoara Saracens, cei doi isi cunosc foarte bine stilul de joc, de aceea Calafeteanu crede ca Rose poate ajuta si mai mult jocul pe treisferturi :” Daca este sa vorbim strict de rezultat e perfect, insa daca e vorba de joc, il mai putem imbunatati. Lumea a vazut azi in mare parte un rugby bun, insa cred ca putem mult mai mult pentru ca avem potential pe treisferturi. Am incercat sa il ajut cat mai mult pe Jody (n.r. Rose) pentru ca el a fost la prima selectie in Primul XV, stiu ce poate el, sunt sigur ca pe viitor lucrurile vor arata mai bine, ne vom lega mai bine ca echipa”.

Romania are trei victorii in acest sezon al Cupei Europene a Natiunilor, 39-14 cu Portugalia, 21-18 cu Spania si 30-0 cu Rusia. In urmatorul meci, Stejarii vor intalni Germania, pe 12 martie, tot pe Stadionul “Emil Alexandrescu” din Iasi.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile