Friday 15th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Germania a marcat 50 de puncte Portugaliei

28 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Germania a marcat 50 de puncte Portugaliei.

Germania a obtinut o victorie surprinzatoare prin proportii, 50-27, in meciul cu Portugalia, formatie lipsita de mai multi titulari. Os Lobos au inceput tare, cu un eseu inscris de centrul Appleton, la prima actiune a meciului. Nemtii au revenit si au fructificat o penalitate prin Parkinson, urmata, in minutul 14, de prima incercare a lor autor fiind von Grumbkow. Pana la pauza, Otto si Poppmeier au mai culcat balonul in terenul de tinta oaspete, iar Parkinson a inscris patru puncte suplimentare. De partea cealalta, Guredes a realizat o lovitura de pedeapsa. Scorul primei reprize a fost 24-8.

Dominarea germana a continuat si dupa pauza. Gazdele au reusit, gratie unei inaintari foarte bine organizate, sa marcheze un eseu de penalitate, la prima faza a reprizei secunde, dupa care flankerul Otto si-a trecut in cont al doilea eseu.

Pe fondul oboselii si a diferentei mari pe tabela de marcaj, Germania s-a relaxat permitand lusitanilor sa inscrie un eseu prin talonerul Diniz. Jucatorul celor de la Heidelberg, Jacobus Otto, si-a continuat evolutia magistrala si amai marcat un eseu, al treilea personal.

Festivalul ofensiv a continuat in ultimele 20 de minute, cu trei incercari marcate de troacari. Intre cele doua realizari portugheze, Noronha si Guedes, s-a intercalat inca una germana, prin van der Merwe. Toate incercarile de final au fost transformate, Parkinson, respectiv Guredes fiind in forma.

Scorul intalnirii a fost fixat la 50-27, iar ambele echipe s-au ales cu bonus ofensiv, intr-un meci in care raportul eseurilor a fost de 7-4.

Calculele retrogradarii se complica in urma acestui rezultat. Germania si Portugalia au fiecare cate 6 puncte, nemtii fiind avantajati in acest moment de esaveraj. Conform regulamentului, ultima clasata in grupa valorica 1A a Cupei Europei pe Natiuni, va retrograda la finalul sezonului. In tur, Portugalia s-a impus pe teren propriu cu scorul de 11-3.

Germania avea, pana la acest meci, un singur punct, bonusul defensiv din tur cu Romania, scor 12-17.

Partida Germania – Portugalia a avut loc la Hanovra.

FOTO: DRVRugby Facebook

1,178 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response