Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Victorios la Paris, in Top 14, Mihaita Lazar saluta succesul categoric al Stejarilor cu Rusia obtinut in orasul lui natal, Iasi

28 februarie 2016 Stiri, TOP 14

In aceeasi zi in care Romania a invins cu 30-0 Rusia, Mihaita Lazar (29 de ani) a obtinut cu echipa lui de club, Castres Olympique, un succes extrem de important in Top 14, prima liga din Franta: 13-9 (10-3) cu Racing 92, chiar la Paris. Fericit ca formatia sa, aflata pe locul 6 (este la egalitate de puncte cu Montpellier, care joaca astazi, la Toulouse), se mentine in lupta pentru calificarea in barajul pentru semifinale, pilierul s-a bucurat, totodata, ca Stejarii au castigat un nou meci in Cupa Europeana a Natiunilor. ”Sper ca in viitor sa joc si eu cu nationala la Iasi, orasul meu natal!”, ne-a spus Lazar.

Internationalul roman s-a intalnit la traditionala ”repriza a treia” cu un grup de compatrioti care au fost prezenti la confruntarea de la Paris, printre ei aflandu-se Eugeniu Stefan (foto, alaturi de Lazar), cel care a disputat finala campionatului Frantei cu Racing, in 1987, si Paul Amarica, cel care l-a transferat pe Petru Balan in Hexagon, in urma cu vreo 16 ani. ”Am avut un meci foarte dificil, așa cum sunt de altfel toate in Top 14. Am inceput ca rezerva, intrand pe teren prin minutul 52 sau 53, in locul lui Tichit. In acel moment, Castres conducea cu 13-6. Racing ne-a supus la o presiune foarte mare pe final, dar ne-am aparat foarte bine. Si doar Carter a mai reusit sa inscrie trei puncte dintr-o lovitura de pedeapsa. Ne bucuram foarte mult pentru aceasta victorie”, ne-a declarat Mihaita Lazar. O victorie care, desi a detronat-o pe Racing 92 (echipa pariziana a pierdut pozitia de lider, fiind depasita de Toulon) nu este surprinzatoare. Fiindca ultima echipa care o invinsese in aceasta editie de campionat era chiar Castres, in noiembrie 2015 (34-8 pe stadionul Pierre-Antoine), in runda cu numarul 8 din Top 14.

Lazar a salutat, totodata, victoria Romaniei in partida cu Rusia: ”Ii felicit pe ai mei colegi atat pentru rezultat, cat si pentru joc. Am inteles ca au dominat autoritar mai ales dupa pauza. De asemenea, ma bucur ca aceasta victorie a fost obtinuta la Iasi, orasul meu natal. Sper ca in viitor sa pot juca si eu cu nationala acolo”.

Pilierul ne-a spus, totodata, ca la Castres Olympique atmosfera este foarte buna, echipa lui reusind sa revina dupa inceptul de campionat mai ezitant (atunci a fost lipsita de jucatorii care participau la Cupa Mondiala din Anglia, printre acestia fiind si Lazar). ”Etapa trecuta am pierdut acasa, cu Clermont (n.a. – 17-28). Aveam nevoie de victorie acum pentru ca obiectivul nostru este sa jucam in faza finala a campionatului. Saptamana viitoare, pe 5 martie,ne vom deplasa la Montpellier. Va fi un meci extrem de important fiindca suntem la egalitate de puncte. Noi pe 6, Montpellier pe 7”.

Meciul dintre Racing si Castres a avut loc pe stadionul Colombes, Yves-du-Manoir, din Paris, chiar pe locul unde Romania a cucerit prima medalie olimpica din istoria participarilor sale – bronz la rugby, in 1924. Agresivi in aparare, extrem de aprigi in lupta de recuperare a balonului, oaspetii au dominat prima jumatate de ora, cand au reusit sa inscrie un eseu prin Caminati, transformat de Urdapilleta (8-3 / min. 30). Acesta din urma a mai izbutit sa concretizeze doua penalitati (min. 5 si 43), in timp ce punctele lui Racing au fost marcate de Dan Carter din 3 lovituri de pedeapsa (min. 25, 49 si 67). Este prima infrangere a lui Racing pe teren propriu in aceasta editie de campionat.

31,323 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

  1. Doc 19 iulie 2016 at 1:54

    The truth just shines thourgh your post

  2. http://www./ 16 decembrie 2016 at 9:31

    Thank you. When a reader tells me a story about people who fly around in capes feels “realistic” I know I did it right. Bite Me is running a tad late (writing Artemis proved more difficult than I thought), but will be out in Sept. More adventures of Astra and company will follow. Meanwhile you can leave a tip in the jar by expressing your pleasure on Amazon.com!

  3. cialis fra kanadiske apotek online 8 ianuarie 2019 at 23:56

    Tout le monde est dans les startings-blocks, on dirait ! Cette attente fiévreuse du classement Odyssée me rappelle les années de collège et leurs bulletins de notes tant redoutés.Karim j’ai évidemment plein de choses à dire sur ton Top 5 du revers : j’y repasse après.Les autres on est cette fois à sec côté articles. C’est le moment d’avoir des idées !

Leave A Response