Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rocada la ambii poli in Top 14. Eseu Valentin Ursache pentru Oyonnax

29 februarie 2016 TOP 14
Rocada la ambii poli in Top 14. Eseu Valentin Ursache pentru Oyonnax.

Meciul dintre Racing Metro si Castres a avut loc pe stadionul Colombes,Yves-du-Manoir, din Paris, chiar pe locul unde Romania a cucerit prima medalie olimpica din istoria participarilor sale – bronz la rugby, in 1924.

Agresivi in aparare, extrem de aprigi in lupta de recuperare a balonului,oaspetii au dominat prima jumatate de ora, cand au reusit sa inscrie un eseu prin Caminati, transformat de Urdapilleta (8-3 / min. 30). Acesta din urma a mai izbutit sa concretizeze doua penalitati (min. 5 si 43), in timp ce punctele lui Racing au fost marcate de Dan Carter din 3 lovituri de pedeapsa (min. 25, 49 si 67). Este prima infrangere a lui Racing pe teren propriu in aceasta editie de campionat. Mihaita Lazar a fost rezerva la Castres si a fost introdus pe teren in minutul 54, pe post de pilier stanga.

Toulon a profitat din plin de esecul parizienilor si s-a impus pe teren propriu, categoric cu Brive, scor 44-15. Dupa un eseu de penalitate,Tuisova, D. Armitage, Mitchell, Taylor si Taofifenua au inscris restul incercarilor. Pentru oaspeti au punctat prin eseuri Masilevu si Da Ros.

 Stade Francais nu a reusit sa confirme rezultatul de saptamana trecuta si a pierdut acasa cu Grenoble, scor 33-18. Campionii en-titre au reusit doua eseuri prin Arias si Panis, in timp ce oaspetii au avut o recolta dubla,dupa cele doua incercari ale lui Heguy, plus Farrell si Grice.

Clermont s-a impus cu 44-16 in meciul cu Oyonnax. Oaspetii au inceput excelent, cu un eseu marcat in minutul 2 de flankerul roman Vali Ursache .Gazdele au condus la pauza cu 18-13, insa au marcat toate cele patru eseuri in repriza secunda, prin Fofana, Nakaitaci, Toeava si Lapandry. Pentru Vali Ursache, integralist in deplasarea de la Clermont, a fost primul eseu al sezonului.

Pau nu a reusit nici ea sa confirme victoria senzationala de etapa trecuta,de la Montpellier. Pau a fost invinsa acasa de Bordeaux cu 15-3, intr-un meci fara eseuri.Barnard a marcat toate punctele oaspetilor, din  patru lovituri de pedeapsa si un dropgol.

Lanterna rosie, Agen a castigat la mare lupta,31-27, in fata lui La Rochelle. Nnomo, Sadie si Tilsley, de doua ori, respectiv Sazy si Gourdon, de doua ori,au culcat balonul in terenurile de tinta.

In urma acestui rezultat, Oyonnax a trecut pe ultimul loc in clasament.Montpellier a furnizat o mare surpriza, impunandu-se cu scorul de 31-29 pe terenul celor de la Toulouse. Aripa Nagusa a avut un start furibund,cu doua eseuri in contul vizitatorilor, in minutele 8 si 13. Willemse a mai inscris o incercare pentru oaspeti, iar cursa de urmarire a gazdelor a fost fructificata cu trei eseuri ale lui Perez, McAllister si Matarawu.Toulouse a ratat transformarea si implicit egalul, la ultimul eseu.

 In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Clermont si Toulon)si trei bonusuri defensive (Toulouse, Agen si La Rochelle).

Clasament:
1. Toulon 51
2.Racing Metro 49
3. Clermont 48
4. Bordeaux 45
5. Touluse 44
6.Montpellier 41
7.Castres 37
8. Brive 36
9.Grenoble 33
10. La Rochelle 31
11. Stade Francais 26
12. Pau 24
13. Agen 15
14. Oyonnax 14

1,883 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response