Tuesday 18th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Vlad Nistor a semnat cu Albi, in Pro D2

2 martie 2016 PRO D2
Vlad Nistor a semnat cu Albi, in Pro D2.

Internationalul roman de linia a treia, Vlad Nistor a semnat o intelege valabila pentru trei ani cu echipa franceza Albi, care se afla in a doua divizie valorica. El va debuta in tricoul noii sale echipe in luna iulie, in sezonul 2016-2017.

In varsta de 21 de ani, Nistor (1,91m si 105 kg) are 16 selectii pentru nationala Romaniei si a evoluat pana acum la echipa de U23 a Academiei de Rugby de la Castres Olympique.”Este o mare oportunitate pentru mine de a intra in rugbyul profesionist si a obtine cat mai mult timp de joc. Sunt constient ca multe lucruri se vor schimba, noi metode de antrenament,noi coechipieri, un nou staf. Nivelul va fi mult mai ridicat decat in Espoir, vor fi alte provocari, dar toate acestea ma vor face sa progresez si sa imi imbunatatesc jocul”, a declarat el.

Vlad Nistor a debutat la nationala de seniori in urma cu trei ani, pe cand abia implinise 19 ani, intr-un meci la IRB Nations Cup, cu Rusia. Originar din Gura Humorului, acesta a fost capitanul tuturor echipelor de juniori ale Romaniei, urmand traditia familiei in sportul cu balonul oval, iar la 18 ani lua singur drumul Frantei pentru un contract cu Academia de Rugby a celor  de la Castres, ce tocmai castigase titlul la seniori în TOP 14. In Franta, progresele facute de la antrenament la antrenament l-au promovat intai la echipa de U19 a Academiei, fiind trecut apoi la cea de U23, Nistor avand contract cu acestia pana in acest an.

In acest moment, Albi se afla pe locul 6 in ProD2.

FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

2,434 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response