Saturday 08th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Argentina XV este prima campioana din Americas Rugby Championship

Argentina XV este prima campioana din Americas Rugby Championship.

 Prima editie a competitiei Americas Rugby Championship a revenit Argentinei XV care in ultima etapa s-a impus pe terenul Braziliei, in timp ce Uruguay a produs surpriza placuta intrecand Statele Unite dupa o partida dramatica decisa in ultimul minut.

Fara a cunoaste infrangerea, cu patru victorii si un rezultat de egalitate, echipa secunda a pumelor, Argentina XV a cucerit trofeul primei editii a competitiei Americas Rugby Championship, in ultima etapa elevii lui Pablo Bouza impunandu-se in fata Braziliei cu rezultatul de 42-7. Dupa ce in runda anterioara Brazilia a produs marea surpriza, invingand Statele Unite, de acesta data sud-americanii au au mai avut aceeasi forta in fata unei echipe mult mai bine asezate in teren care a condus in permanenta si s-a ales cu bonusul ofensiv, reusita de onoare a brazilienilor venind inainte de ultimul fluier al arbitrului.

Surpriza ultimei etape a fost victoria Uruguayului in partida cu Statele Unite, 29-25, acesta fiind al doilea succes din istoria confruntarilor directe directe intre cele doua natiuni pentru Los Teros(primul in 2002, rezultat 10-9), chiar si in aceste conditii vulturii reusind sa incheie competitia pe locul secund. Americanii s-a aflat la conducere din minutul 15 dupa un eseu a lui Schirmer, transformat de London situatia de pe tabela de marcaj fiindu-le favorabila pana in minutul 70. Atunci Ormachea, care i-a mentinut in joc pe uruguayeni, a intors rezulatul, dar Mikesell a dat din nou emotii pentru ca in minutul 79 incercarea lui Magno, transformata de acelasi Ormachea sa stabileasca invingatoarea.

De o partida fara emotii au avut parte canadienii care au castigat la Santiago in fata nationalei statului Chile, rezultat 64-13, Blevins si Parfrey trecandu-si in cont cate o dubla, iar McRorie un total de 22 de puncte, un eseu, sapte transformari si o lovitura de pedeapsa.

Rezultatele inregistrate in etapa a V-a:
Estadio Charrua, Montevideo: Uruguay-Statele Unite 29-25
Au marcat: Kessler-e,Magno-e,Ormachea-2tr,4lp respectiv Schirmer-e, London-e,tr,lp,Mikesell-e,Bird-tr,lp

Estadio Municipal de La Pintana, Santiago: Chile-Canada 13-64
Au marcat: Soto-e,Nordenflycht-tr,2lp respectiv Blevins-2e,Parfrey-2e,Moor-e,Baillie-e,McRorie-e,7tr,lp,Mackenzie-e,Johnson-e,Ferguson-tr

Estadio Martins Pereira, São José dos Campos: Brazilia-Argentina XV 7-42
Au marcat: L.Duque-e,M.Duque-tr respectiv Estelles-3e,Gonzales-e,Deheza-e,Delguy-e,Mercerat-6tr

Clasament final:
1.Argentina XV-17p
2.Statele Unite-14p
3.Canada-10p(+2)
4.Uruguay-10p(-12)
5.Brazilia-6p
6.Chile-5p

FOTO: uru.org.uy

2,028 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response