Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Saint Vincent si Jamaica au disputat prima partida de calificare la Cupa Mondiala din 2019

6 martie 2016 INTERNATIONAL
Saint Vincent si Jamaica au disputat prima partida de calificare la Cupa Mondiala din 2019

 La doar patru luni dupa ce All Blacks au cucerit tiltul mondial pe stadionul Twickenham din Londra, drumul catre edita 2019 a Cupei Mondiale care va avea loc in Japonia a fost deschis cu partida contand pentru faza regionala a calificarilor dintre Saint Vincent si Jamaica.

Pe numele sau sau complet Saint Vincent si Grenadinele este o micuta tara insulara in Marea Caraibelor, a carei echipa nationala de rugby a disputat prima partida test in 2005, dintr-un total de 13 intalniri avand satisfactia obtinerii a doua victorii, una anul trecut in fata celor din St Lucia.

In capitala Kingstown, pe stadionul Arnos Vale Sports Complex, un numar record de 1000 de spectatori au venit sa asiste la prima partida din calificarile pentru Cupa Mondiala editia 2019, una care a fost arbitrata de celebrul galez Nigel Owens, cel care a condus finala de anul trecut dintre All Blacks si Wallabies. Entuziasmul gazdelor nu a fost insa suficient si Jamaica, condusa excelent din teren de uvertura Hubert Thomas, s-a impus cu rezultatul de 48-0, o victorie cu opt eseuri la care si-au adus contributia alaturi de jucatorul mentionat, Steve Miller, Errick Groves, Orien Smith, Reinardo Richards, Crisdan Grayson si Shamar Creary.

Inaintea acestei partide, Jamaica devansa doar cu o pozitie pe Saint Vincent in clasamentul mondial, World Rugby, pozitionandu-se pe treapta a 78-a, de remarcat fiind faptul ca din 2014 acestia nu au mai disputat nicio partida test, cand au pierdut cu 17-10 in fata celor din Bahamas. Din Zona Americii, Argentina este calificata pentru Cupa Mondiala care va avea loc in 2019.

1,753 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response