Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Clermont a marcat patru eseuri in 18 minute

7 martie 2016 TOP 14
Clermont a marcat patru eseuri in 18 minute.

Etapa a 17-a a Top 14 a inceput cu un Clermont turat la maximum pe terenul celor din Grenoble. Strettle in minutul 1,Davies in minutul 4 si Nakaitaci,minutele8 si 18, au asigurat deja o diferenta confortabila in favoarea oaspetilor.Nakaitaci a facut hattrick-ul in minutul 35, iar pentru Clermont a mai punctat si Sanga. De partea cealalta,Grice a inscris doua eseuri pentru amfitrioni,scorul final fiind 45-12 pentru Clermont.

Brive si Toulouse au incheiat la egalitate,21-21, fiecare tabara reusind cate doua eseuri, prin Snyman si Galala, respectiv Medard si MacAllister. Toulouse a egalat prin eseul lui MacAllister, in ultimul minut, dar a ratat victoria pentru ca Doussain nu a transformat.

Racing Metro, liderul in exercitiu, s-a impus cu bonus ofensiv in meciul cu Agen, incheiat cu 38-13. Le Roux, Lacombe doua, Rockocko si Kruger, respectiv Tisley,au ajuns cu balonul in terenul advers de tinta.

Pau continua forma buna si a mai facut o victima, invingand Stade Francais cu 19-12, pe teren propriu. Butler a marcat singurul eseu al jocului, dupapauza.

Australianul Ashley-Cooper a fost magnific in meciul Bordeaux – Oyonnax 48-20,marcand trei eseuri. Eforturile sale au fost completate de coechipierii Saili, Kitshof de doua ori si Le Bourhis,alti marcatori de incercari. Aripa Tawalo a inscris un eseu la prima faza a meciului pentru Oyonnax, care,saptamana trecuta, a notat aceeasi performanta prin Vali Ursache. Oyonnax nu a rezistat insa masinii rugbystice din Bordeaux, chiar daca pe parcurs a mai marcat doua eseuri, prin Taufa si Jennenker. Vali Ursache a intrat la oaspeti pe post de flanker, in minutul 54.

Montpellier s-a impus in fata lui Castres, intr-un meci foarte strans, cu scorul de 22-19. Qera, respectiv Palis au fost marcatorii de eseuri ai meciului. La Castres, Mihaita Lazar a jucat pe post de pilier dreapta titular, fiind schimbat in minutul 64. Anterior, in minutul 53, internationalul nostru a vazut un cartonas galben.

La Rochelle a fost artizana marii surprize, invingând pe teren propriu puternica Toulon, cu scorul de 19-14. Aquillon a marcat pentru gazde un eseu care le-a asigurat desprinderea, in timp ce Taylor, la final, i-a adus pe oaspeti in marja de bonus.

In aceasta runda s-au acordat trei bonusuri ofensive (Bordeaux, Clermont si Racing Metro) si doua bonusuri defensive (Castres si Toulon).

 1. Racing Metro 54
 2. Clermont 53
 3. Toulon 52
 4. Bordeaux 50
 5. Toulouse 46
 6. Montpellier 45
 7. Castres 38
 8. Brive 38
 9. La Rochelle 35
 10. Grenoble 33
 11. Pau 28
 12. Stade Francais 26
 13. Agen 15
 14. Oyonnax

 

FOTO: ouest-france.fr

1,875 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response