Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Prin victoria de la Edinburgh, Connacht ramane liderul din Pro 12

7 martie 2016 PRO12 RUGBY
Prin victoria de la Edinburgh, Connacht ramane liderul din Pro 12.

 Guinness Pro 12 a ajuns la etapa a XVII-a care a consemnat un singur succes al oaspetilor, Connacht impunandu-se la Edinburgh si astfel franciza irlandeza continua sa conduca in clasamentul general devansandu-le pe Leinster si Scarlets.

Pe Murrayfield, Edinburgh si Connacht si-au disputat pana la ultimul fluier al arbitrului sansele la victorie, in cele din urma cele patru eseuri marcate de MacGinty, Heenan, Aki si McKeon aducand francizei irlandeze un succes cu rezultatul de 28-23 si implicit bonusul ofensiv. Pentru scotienii care s-au ales cu bonificatia defensiva cate o incercare au semnat Dean, Hoyland si Du Preez.

Desi a condus cu 15-14 pe terenul lui Scarlets, prin cele doua resusite din terenul de tinta ale lui Barbieri, Treviso a pierdut disputa din Tara Galilor fara a reusi sa-si treaca vreun punct in clasament, italienii aflandu-se pe ultima pozitie. Scarlets a castigat cu 24-15, prin eseurile marcate de Evans dubla si Davies.

O partida echilibrata a avut loc la Dublin unde Leinster a invins-o pe Ospreys cu rezultatul de 19-16, raportul incercarilor fiind egal, Leavy respectiv Baker trecandu-si in cont cate o reusita. Decisive au fost astfel tentativele ce tinta, Madigan concretizand o lovitura de pedeapsa in plus fata de omologul sau S.Davies.

Marius Mitrea a condus partida dintre Munster si Newport care a revenit irlandezilor cu rezultatul de 26-5. Armata rosie s-a ales cu bonusul ofensiv in urma cleor patru eseuri marcate de Kilcoyne dubla, Scannell si Cronin, pentru dragoni incercare ade onoare fiind izbutita de Amos.

Campionii en-titre, Glasgow Warriors au avut o prima repriza excelenta in fata lui Cardiff Blues si au condus la pauza cu 20-0, insa galezii au revenit si la final s-au ales cu bonusul defensiv. Scotienii s-au impus cu rezultatul de 27-20, si cum in privinta eserilor marcte a fost egalitate 3-3, Reid, Swinson si Favaro respectiv Fish, Jenkins si Cook fiind autorii acestora, tentativele de tinta ale lui Weir au decis invingatoarea.

Cea mai facila victorie in acesta etapa a obtinut-o Ulster, 32-0 in fata lui Zebre, cu N.Williams dubla, Browne si Marshall autorii eseurilor in timp ce P.Jackson a concretizat trei transformari si doua lovituri de pedeapsa.

Clasament:
1.Connacht-59p
2.Leinster-57p
3.Scarlets-53p
4.Ulster-51p
5.Munster-47p
6.Edinburgh-43p
7.Glasgow-43p
8.Ospreys-39p
9.Cardiff-34p
10.Newport-24p
11.Zebre-19p
12.Treviso-16p

FOTO: rte.ie

2,409 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response