Wednesday 26th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Kobus Potgieter a anuntat lotul Germaniei pentru partida cu Romania

Kobus Potgieter a anuntat lotul Germaniei pentru partida cu Romania.

 Kobus Potgieter, antrenorul sud-african al Germaniei, a anuntat un lot care cuprinde 38 de jucatori, dintre acestia urmand sa aleaga pe cei care vor infrunta Stejarii in Cupa Europeana a Natiunilor, partida urmand a avea loc sambata, 12 februarie, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi.

In mare parte Germania va miza pe jucatorii care au evoluat in primele trei etape, majoritatea provenind de la Heidelberger RK, campionii din Bundesliga lasand o impresie excelenta in calificarile pentru European Rugby Challenge Cup cu trei victorii si o singura infrangere in fata Timisoarei Saracens.

Astfel, de obicei linia a II-a este formata din perechea Benjamin Danso-Michael Poppmeier, iar linia a III-a din Kehoma Brenner si Jaco Otto pe post de flancheri, Jarrid Els, inchizator, toti cei cinci jucatori enumerati fiind componenti ai echipei Heidelberger RK. Daca cele doua linii nu au suferit modificari, in rest fie fortat de accidentari sau din considerente tactice, Kobus Potgieter a cautat mereu solutii noi, mai ales in ceea ce priveste cuplul de mijlocasi sau pe postul de fundas, unde revenirea lui Raynor Parkinson a contat mult in victoria impotriva Portugaliei.

Amintind de Raynor Parkinson, acesta este un jucator nascut in Africa de Sud, care inainte de a ajunge in Germania la Heidelberger RK, a evoluat pentru Golden Lions Academy si echipa olandeza RC Hilvestrum. Alte intariri din Emisfera de Sud care se regasesc in lotul nemtilor sunt Sean Armstrong, Jeremy Te Huia si debutantul Adriaan Theisinger. Sean Armstrong s-a nascut in Australia si a facut parte din proiectul Wild Rugby Academy, in timp ce Jeremy Te Huia este un neozeelandez in varsta de 31 de ani care evolueaza la Heidelberger RK din 2011.

Un nume interesant este Adriaan Theisinger, in varsta de numai 23 de ani, originar din Africa de Sud, care a fost capitanul celor de la Grey College iar in prezent imbraca tricoul cu numarul opt al echipei Free State Cheetahs. Printre cei 38 de jucatori se regasesc si Pierre Mathurin, un englez care a trecut pe la Old Centraliens si St Peter RC School de unde a ajuns la Heidelberger RK , Dale Garner cizelat la Sale Sharks, in prezent component al echipei Luctonians, care in ciuda pozitiei de taloner a marcat un dropgol in partida de anul trecut impotiva Romaniei sau Julius Nostadt, Damien Tusac, Mika Tyumenev,Tim Menzel, Maxime Oltmann si ChristopherHilsenbeck toti inregimentati in diferite esaloane ale campionatului Frantei.

Cei mai experimentati jucatori din lot sunt Alexander Widiker si Kehoma Brenner, ambii avand peste 40 de selectii, in timp ce Raynor Parkinson este cel mai eficient marcator cu 180 de puncte reusite ( 5 eseuri, 52 de transformari, 16 lovituri de pedeapsa si un dropgol).

In privinta eseurilor Jaco Otto este liderul marcatorilor editie 2016 a CEN cu patru reusite dintre care un hat-trick impotriva Portugaliei.

Lotul Germnaniei care pregateste partida cu Romania arata astfel:

Pilieri: Samy Fuchsel(Heidelberger RK), Arthur Zeiler(Heidelberger RK), Jorn Schröder(TV Pforzheim), Matthias Schosser(Aberdeen), Damien Tussac(Montauban), Julius Nostadt(Chambery), Chris Howells(St Etienne), Marcus Bender(TSV Handschuhsheim)

Taloneri: Alexander Widiker(Heidelberger RK), Dale Garner(Luctonians), Mika Tyumenev(Strasbourg), Chris Kleebauer(Heidelberger RK)

Linia a II-a: Benjamin Danso(Heidelberger RK), Michael Poppmeier(Heidelberger RK), Eric Marks(RC Aachen), Rob May(TV Pforzheim), Robert Lehmann(RC Rotteweil)

Linia a III-a: Tom Behrendt(FC St Pauli), Kehoma Brenner(Heidelberger RK), Jarrid Els(Heidelberger RK), Jaco Otto(Heidelberger RK), Adriaan Theisinger(FS Cheetahs), Timo Vollenkemper(Heidelberger RK)

Mijlocasi la gramada: Sean Armstrong(Heidelberger RK), Pierre Mathurin(Heidelberger RK)

Mijlocasi la deschidere: Jeremy Te Huia(TV Pforzheim), Christopher Hilsenbeck(Colomiers)

Centri: Clemens von Grumbkow(Heidelberger RK), Paul Bosch(Heidelberger RK), Carlos Soteras-Merz(TV Pforzheim), Tim Menzel(Strasbourg)

Aripi: Pascal Fischer(Hannover 78), Hendrik van der Merwe(Heidelberger RK), Thomas van Gelderen(SC Neuenheim), Max Reinhard(TSV Handschuhsheim)

Fundasi: Raynor Parkinson(Heidelberger RK), Oliver Paine(TV Pforzheim), Maxime Oltmann(Perpignan)

FOTO: Deutscher Rugby Verband Facebook

1,908 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response