Alexandru Tarus a semnat cu echipa franceza Béziers, din ProD2

Alexandru Tarus a semnat cu Beziers.

Internationalul Alexandru Tarus a semnat o intelegere pentru doua sezoane cu echipa franceza din cea de-a doua divizie valorica Béziers. Pilierul in varsta de 26 de ani care evolueza la Timisoara Saracens se afla la primul transfer international. Tarus se va alatura noului club din luna iulie a acestui an.

„Pentru mine este un vis devenit realitate. Sunt bucuros pentru ca am reusit sa semnez cu ei pentru ca fiecare jucator isi doreste sa evolueze intr-un campionat din Europa, mai ales in Franta. Va fi un pas inainte pentru mine pentru ca pot sa mai progresez, sa cresc mai mult, sa acumulez mai multa experienta. Echipa nationala m-a ajutat foarte mult, meciurile jucate pentru Romania, de altfel, cei de la Beziers m-au remarcat la meciurile de la Cupa Mondiala. Am si un pic de emotii pentru ca voi vedea care este cu adevarat nivelul meu, pornesc insa cu gandul de a da tot ce pot, meci de meci. In plus, mi-e si un pic greu sa ma despart de Timisoara, aici am jucat in ultimii sase ani, aici am crescut practic, este a doua mea casa”, a spus Alexandru Tarus.

Beziers, pentru care va evolua Tarus, se afla in acest moment pe locul 3, in ProD2, cu 56 de puncte.

Tarus a debutat pentru Romania in 2013 intr-un meci cu Argentina Jaguars, la competitia organizata la Bucuresti, IRB Nations Cup. Acesta are 10 selectii in tricoul Stejarilor, doua dintre acestea fiind in partidele de la Cupa Mondiala din Anglia, de anul trecut.

In acest sezon al Cupei Europene a Natiunillor, Alexandru Tarus a fost titular in meciul pe care Romania l-a disputat la Cluj, cu Portugalia.

Alexandru Tarus a inceput rugbyul la RC Brasov, sub indrumarea lui Vasile Soporan, dupa care drumul sau a trecut, in perioada junioratului, pe la Metrorex, cu care a cucerit un titlu de campion national. In plus, a participat cu echipa nationala la Campionatul European U19 din Polonia, respectiv IRB Junior World Trophy care s-a disputat in Kenya. Astfel, alaturi de Stejarei, Alexandru a bifat un titlu european in 2008 cand in finala Romania a invins Georgia cu 31-28.

In campionatul intern, el a evoluat la CSU AV Arad si Timisoara Saracens, echipa cu care sezonul trecut a cucerit trei trofee: titlul de campion, Cupa Romaniei si Cupa Regelui.

Informatia a fost publicata oficial pe siteul echipei Beziers, vezi materialul original aici.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile