Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Heidelberg, locul in care Germania se pregateste pentru a da lovitura in lumea rugbyului

Germania s-a mentinut in primul esalon valoric continental.

Germania este urmatoarea adversara a Stejarilor in Cupa Europeana a Natiunilor, o echipa care traverseaza o perioada favorabila, victoria din etapa precedenta mentinand-o in lupta pentru evitarea retrogradarii in esalonul  secund al competitiei.

In anul 2000, Federatia de Rugby din Germania a sarbatorit centenarul in aminitirea participarii la Jocurile Olimpice care au fost gazduite de capitala Frantei, Paris in 1900. Atunci, cu o echipa alcatuita in exclusivitate din jucatori provenind de la FC 1880 Frankfurt au obtinut medaliile de argint dupa ce au condus o repriza pe cocosii galici prin eseurile marcate de Heinrich Reitz si August Schmierer.

Acest succes a fost urmat de clasarea de doua ori pe pozitia secunda in Trofeul FIRA(1936 si 1938), respectiv locul trei in 1937, dupa care povestea Manschaftului a continuat in 1990, cand in urma reunificarii Germaniei aceasta a disputat o partida test cu Belgia.

De atunci nemtii au participat la editia 2009-2010 a Cupei Europene a Natiunilor, in prezent fiind la cea de-a doua aventura in esalonul de elita al competitiei. Revenirea din 2015 in Divizia 1A a Cupei Europene a Natiunilor nu fost una intamplatoare si se leaga de orasul Heidelberg, acolo unde in 2007 miliardarul Hans-Peter Wild a decis sa puna bazele unei academii, Wild Rugby Academy, fiind atrasi jucatori si antrenori din Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda, un centru de formare, atat pentru rugbyul practicat in XV, respectiv rugby 7.

Primul pas a fost promovarea nationalei Germaniei in CEN Dvizia 1 A, avand ca baza de selectie jucatori proveniti de la Heidelberger RK, o echipa care reprezinta inca o dovada a eficacitatii Academiei miliardarului Hans-Peter Wild, recomandata de rezultatele obtinute in calificarile pentru European Rugby Challenge Cup, in care a ratat la mustata prezenta in Play-Off.

Astfel cu Jaco Otto, Carlos Soteras-Merz, Michael Poppmeier, Thomas van Gelderen, Kehoma Brenner sau Alexandre Widiker in prim-plan, jucatori titulari si in nationala Germaniei, Heidelberger RK a castigat in deplasare la GD Direito si fosta campioana a Italiei, Mogliano, de unde a luat si bonusul ofensiv pentru a ceda greu doar in fata Timisoarei Saracens.

Tot la Heidelberg se pregateste si viitorul nationalei de rugby 7 a Germaniei, un oras cu traditie pentru acest sport, aici fiind gazduite primele doua turnee finale ale FIRA European Sevens( in 2002 si 2003), competitie care astazi poarta denumirea de Sevens Grand Prix Series si reprezinta esalonul de elita al Europei in privinta rugbyului jucat in sapte.

Germania a lipsti de la prima editie a Sevens Grand Prix, disputata in acest format din 2011, insa apoi a devenit o prezenta constanta, totul culminand cu pozitia a cincea ocupata in clasamentul final al editiei de anul trecut, respectiv locul doi la Lisabona in recalificarile pentru Jocurile Olimpice. Astfel, nemtii continua lupta de calificare la turneul final si vor fi prezenti la Monaco intre 18 si 19 iunie pentru a-si juca sansa.

Practic aceste performante sunt rodul unui proiect inceput in urma cu trei ani si atunci s-a pornit la drum cu un numar de 20 de jucatori amatori provenind din randul studentilor, de pregatirea acestora ocupandu-se neozeelandezul Chad Shepherd, fost component al echipei Hawke’s Bay. Acum echipa este condusa de Manuel Wilhelm si legendarul fost jucator de rugby 7, Rainer Kumm, alaturi de nume precum Sebastian Fromm sau Fabian Heimpel facand parte Carlos Soteras-Merz, Clemens von Grumbkow si Pierre Mathurin, posibili adversari ai Stejarilor in partida de sambata.

Rezultatele din acesti ultimi doi ani sunt rodul muncii depuse la Heidelberg si recomanda Germania ca pe un viitor adversar redutabil indiferent ca este vorba de rugby union sau rugby sevens, miza fiind in momentul de fata ramanerea in esalonul de elita al Cupei Europene a Natiunilor, respectiv calificarea la Jocurile Olimpice.

FOTO: Deutscher Rugby-Verband Facebook

1,976 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response