Friday 22nd November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Germania, surpriza acestei editii a Cupei Europene a Natiunilor

Germania, surpriza acestei editii a Cupei Europene a Natiunilor.

Anul trecut in luna noiembrie Germania a efectuat un turneu inedit in Brazilia, atunci trupa condusa de sud-africanul Kobus Potgieter traind satisfactia a doua victorii pe terenul sud-americanilor, victorii care acum au o mai mare valoare, dupa ce echipa din tara cafelei a invins Statele Unite, coincidenta, in aceeasi zi in care nemtii surclasau Portugalia.

Chiar dupa acest joc cu Portugalia, in care a marcat nu mai putin de sapte eseuri lupilor lusitani in etapa anterioara a Cupei Europene a Natiunilor, Germania va veni la Iasi pentru a infrunta Stejarii, de acum Jaco Otto, Sean Armstrong, Kehoma Brenner si toti ceilalti gandindu-se la sansa pe care o au de a evita retrogradarea. Daca aceasta ipoteza ar fi fost putin plauzibila, dupa rezultatele inregistrate in prima parte a competitei, anul trecut, a fost suficienta o victorie la scor in fata adversarului direct, Portugalia, si un parcurs slab al acestora pentru ca lupta supravieturii in primul esalon valoric al CEN sa se joace pana la capat.

Germania a dovedit in acest an ca este capabila sa duca lupta, dincolo de succesul amintit mai sus jocul prestat de elevii lui Kobus Potgieter punand in anumite momente probleme unor adversari mult mai bine cotati, Georgia, respectiv Rusia, ambele in deplasare, doar lipsa de experienta privandu-i pe nemti de a mai aduna puncte in clasament.

Forta echipei o constituie omogenitatea unui lot de jucatori provenind in mare parte de la Heidelberger RK, una dintre cele mai vechi grupari din Europa, infiintata in anul 1872 si care in ultimii ani a devenit centrul pentru formarea de jucatori ai echipei nationale prin implicarea financiara a lui Hans-Peter Wild, acesta punand si bazele unei academii de rugby, Wild Rugby Academy.

Rezultatele au inceput sa apara si Heidelberger RK s-a comportat peste asteptari in calificarile European Rugby Challenge Cup, ocupand pozitia a doua in grupa cu trei victorii, doua in deplasare pe terenul echipelor GD Direito, respectiv Mogliano si o singura infrangere, in fata Timisoarei Saracens. Asadar, putem spune ca prin Timisoara Saracens Romania a luat pulsul nemtilor, Heidelberger RK, care a ratat la punctaveraj participarea in Play-Off-ul calificarilor pentru Challenge Cup, avand in XV-le de start al echipei nationale, in mod constant zece jucatori.

Cu siguranta Germania, care imbina eficient jocul pe inaintare cu cel al treisferturilor, va veni la Iasi sa-si joace sansa, mai ales ca orice punct inseamna o speranta in plus pentru ca si in urmatoarea editie sa faca parte din elita Cupei Europene a Natiunilor.

FOTO: Deutscher Rugby-Verband Facebook

1,531 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response