Italianul Claudio Blessano va conduce partida Romania-Germania

Romania-Germania va avea la centru un arbitru italian.

 In penultima etapa a editiei 2016 din Cupa Europeana a Natiunilor Divizia 1A, Romania intalneste la Iasi, Germania intr-o partida care va fi condusa la centru de Claudio Blessano, italianul un arbitru de bun augur pentru Stejarii care au castigat de cate ori acesta s-a aflat in aceeasi ipostaza.

Claudio Blessano va fi la centrul partidei Romania-Germania
Claudio Blessano va fi la centrul partidei Romania-Germania

  Claudio Blessano s-a nascut pe 19 mai 1980 si este originar din Treviso, in cartea lui de vizita figurand prezente in Campionato Eccelenza, Guiness Pro 12, European Rugby Challenge Cup, respectiv partide test, debutul in arbitraj consemnadu-se in 2005 la o partida U15 dintre Mogliano si Tarvisium.

In 2012 a fost desemnat pentru prima data sa conduca la centru o partida test, Letonia-Lituania, an in care apoi a impartit dreptatea in derbyul Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1B dintre Moldova si Germania. Doi ani mai tarziu Claudio Blessano si-a inceput activitatea in partide din Challenge Cup, la o disputa London Irish-Lusitanos XV. Arbitrul italian a fost prezent in 2013 la IRB Nations Cup, in prezent World Rugby Nations Cup, cand a fost desemnat sa oficieze la centru in partidele Argentina Jaguars-Rusia, respectiv Romania-Argentina Jaguars pe care echipa noastra nationala a castigat-o cu categoricul rezultat de 30-8 ceea ce a condus la obtinerea trofeului competitiei.

In Cupa Europeana a Natiunilor, Claudio Blessano a condus la centru intalnirile Rusia-Belgia (in 2013), Romania-Belgia care a avut loc la Constanta in 2014 si a revenit Stejarilor cu rezultatul de 29-10, iar anul trecut Spania-Germania, castigata de iberici cu 48-16 si in care italianul a acordat cate un cartonas galben ambelor echipe.

Ca arbitru asistent Claudio Blessano a participat la doua partide ale Lupilor Bucuresti in Challenge Cup, ambele disputate pe propriul teren avandu-le ca adversare pe Worcester Warriors in 2011, respectiv Newport Dragons in 2014.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile