Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Anglia a cucerit Tripla Coroana invingand Tara Galilor

13 martie 2016 6 NATIONS
Turneul celor VI Natiuni 2016: Anglia – in cautarea Marelui Slem.

 In sezonul trecut trofeul Tripla Coroana nu a fost acordat, de acesta data el a revenit Angliei care a reusit sa se impuna in toate cele trei partide impotriva natiunilor britanice, acum trandafirii mai avand de trecut un singur obstacol, Franta pentru cucerirea Grand Slam-ului in Six Nations.

Pe Twickenham Stadium, Anglia a intalnit Tara Galilor, in etapa a patra contand pentru Six Nations iar trandafirii si-au luat revansa pentru infrangerea suferita anul trecut la Cupa Mondiala dupa o partida controlata in mare parte de elevii lui Eddie Jones, pe final cartonasul galben vazut de Dan Cole dand emotii acestora in fata unei echipe galeze aproape de a rasturna situatia.

Inca din primele minute initiativa a apartinut englezilor care i-au masat pe galezi in propria jumatate de teren, Owen Farrell ducand scorul la 9-0 dupa 20 de minute in urma a trei lovituri de pedeapsa concretizate. La pauza Anglia conducea cu 16-0 gratie eseului marcat de Anthony Watson care a finalizat o actiune purtata pe traseul Maro Itoje-Mike Brown, ultimul fiind autorul pasei decisive.

Nici dupa reluare Tara Galilor nu a parut ca ar putea ameninta terenul de tinta al gazdelor si Owen Farrell a marit diferenta la 19-0, insa Dan Biggar a reusit un rebond la George Ford si a marcat un eseu pe care tot el l-a transformat. Owen Farell a continuat sa mentina Anglia la o distanta apreciabila, astfel ca centru trandafirilor a mai inscris din doua tentative de tinta si in minutul 70 rezulatul a fost de 25-7.

A urmat insa cartonasul galben vazut de Dan Cole si Tara Galilor in superioriatate numerica s-a dezlantuit, George North si Taulupe Faletau au depasit in doua randuri apararea englezilor, ambele incercari transformate de Rhys Priestland, in ultimele patru minute trandafirii fiind nevoiti sa se apere eroic pentru a obtine victoria.

Cu acest succes Anglia si-a asigurat trofeul Tripla Coroana iar in ultima etapa se va deplasa la Paris pentru celebrul Le Crunch impotriva Frantei avand sansa de a cuceri si Grand Slamul in Six Nations, ceea ce nu s-a mai consemnat din 2003.

Six Nations, Twickenham Stadium: Anglia-Tara Galilor 25-21 (16-0)
Au marcat: Warson-e, Farrell-tr,6lp respectiv Biggar-e,tr, North-e, Faletau-e, Priestland-2tr

Anglia: 15 Mike Brown, 14 Jack Nowell, 13 Jonathan Joseph, 12 Owen Farrell, 11 Anthony Watson, 10 George Ford, 9 Ben Youngs, 8 Billy Vunipola, 7 James Haskell, 6 Chris Robshaw, 5 George Kruis, 4 Maro Itoje, 3 Dan Cole, 2 Dylan Hartley (c), 1 Joe Marler
Rezerve: 16 Luke Cowan-Dickie, 17 Mako Vunipola, 18 Kieran Brookes, 19 Joe Launchbury, 20 Jack Clifford, 21 Danny Care, 22 Manu Tuilagi, 23 Elliot Daly

Tara Galilor: 15 Liam Williams, 14 Alex Cuthbert, 13 Jonathan Davies, 12 Jamie Roberts, 11 George North, 10 Dan Biggar, 9 Gareth Davies, 8 Taulupe Faletau, 7 Sam Warburton (c), 6 Dan Lydiate, 5 Alun Wyn Jones, 4 Bradley Davies, 3 Samson Lee, 2 Scott Baldwin, 1 Rob Evans
Rezerve: 16 Ken Owens, 17 Paul James, 18 Tomas Francis, 19 Luke Charteris, 20 Justin Tipuric, 21 Rhys Webb, 22 Rhys Priestland, 23 Gareth Ascombe

1,652 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response