Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Moldova a trimis cinci pilieri in formula de baza, in meciul cu Belgia

Moldova a trimis cinci pilieri in formula de baza, in meciul cu Belgia.
Selectionata Moldovei a ratat inca odata promovarea in grupa valorica 1A a Cupei Europei pe Natiuni, dupa ce a fost invinsa pe teren propriu de Belgia, la Chisinau,cu scorul de 10-9.
Contrar asteptarilor, moldovenii au inregistrat dificultati mari exact pe compartimentul lor forte, pachetulde inaintare. Desi au beneficiat de prezenta vedetelor Vadim Cobilas sau Dumitru Arhip, moldovenii nu si-au putut etala forta si, lucru aproape neverosimil, nu au reusit sa marcheze niciun eseu. Toate punctele au fost marcate de Golubenco, cel care a fructificat trei lovituri de pedeapsa.
Explicatia pentru acest aspect poate fi gasita in lipsa unui efectiv variat si a ingustarii fara precedent a ariei de selectie, pentru echipa nationala de dincolo de Prut.
Astfel, staff-ul tehnic a fost fortat sa recurga la improvizatii care nu au dat randamentul scontat. Este de ajuns sa precizam doar ca in gramada ordonata a moldovenilor s-au regasit, in formula de start, un numar record de cinci pilieri. In afara fratilor Cobilas,care au jucat pe posturi de pilieri, Dumitru Arhip, pilier la Ospreys, a fost folosit ca taloner, desi in afara de jocurile de la nationala, el nu a mai fost folosit ca numar 2.
De asemenea, in linia a treia s-au regasit Veaceslav Titica si Gheorghe Gajion, care, la fel, in ultima perioada doar pentru Moldova au evoluat pe alte posturi decat cele de pilier.
In atare conditii, cvintetul de pilieri a ingreunat deplasarea pachetului de inaintare,mai ales ca gabaritul si forma fizica a celor mentionati a fost factorul de lentoare al gramezii altadata temute a moldovenilor. Belgia s-a aparat exact, urmarind tocmai punctele vulnerabile ale echipei din Moldova.  Pe repunerile in margine, optiunile lansatorului au fost reduse, astfel ca baloanele s-au contestat usor de catre belgieni.
Un om specializat ca flanker, Victor Arhip, a fost fortat in linia de treisferturi, pe post de centru, motivele fiind aceleasi, lipsa de efectiv.
Este primul meci al Moldovei fara eseu, din ultimii patru ani, de la infrangerea contra Suediei, cu 54-6, in data de 27 octombrie 2012.  De asemenea, este doar al treilea meci pe teren propriu din istoria nationalei Moldova, in care Haiducii nu inscriu o incercare.
Moldova a pierdut oportunitatea promovarii si va continua sa evolueze in acelasi esalon valoric.
FOTO: www.publika.md

3,122 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response