Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Dupa zece ani, Scotia invinge Franta in Turneul Celor 6 Natiuni

14 martie 2016 6 NATIONS
Dupa zece ani, Scotia invinge Franta in Turneul Celor 6 Natiuni.

Dupa o partida in care a dominat cu pachetul de inaintare, Scotia a invins Franta cu rezultatul de 29-18 in etapa a IV-a din Six Nations, acesta fiind primul succes al ciulinilor in fata cocosilor galici din 2006 perioada in care au suferit zece infrangeri consecutive.

Scotia a inceput in forta pe Murrayfiled, insa primii au marcat francezii in urma unei actiuni rapide in care Guilhem Guirado a scapat de placajul lui Stuart Hogg si a finalizat in terenul de tinta. Les Bleus se puteau desprinde insa Francois Trinh-Duc a ratat atat transformarea eseului cat si o lovitura de pedeapsa, iar ciulinii au preluat initiativa si au intors rezultatul.

Pe fondul dominarii pachetului de inaintare, Greig Laidlaw a beneficiat de doua tentative de tintal la jumatatea primei reprize avantajul trecand de partea scotienilor(6-5). Mai mult chiar dupa o patrundere in forta a lui Richie Gray apararea vizitatorilor a fost masata la limita propriului teren de tinta si Stuart Hogg a gasit bresa pentru un prim eseu al ciulinilor. Mai mult chiar in urma unei lovituri de pedeapsa jucate inteligent, Duncan Taylor s-a lansat intr-o cursa de aproximativ 50 de metri si a inscris o incercare la colt pe care Greig Laidlaw a transformat-o , scorul pauzei fiind stabilit de eseul lui Gael Fickou, 18-12 pentru trupa lui Vern Cotter.

Partea secunda a inceput cu o lovitura de pedeapsa pe care Stuart Hogg a concretizat-o de la 54 de metri, insa Franta a ramas in joc prin tentativele de tinta semnate de Maxime Machenaud, pana la intrarea in ultimul sfert de ora al partidei, numele invingatoarei stand sub semnul incertitudinii.

Ciulinii s-au dezlantuit insa si in urma unei actiuni sustinute, Tim Visser a batut inca o data defensiva francezilor pentru ca Greig Laidlaw sa stabileasca scorul final, 29-18, aparat cu eroism de defensiva impenetrabila in repriza secunda a scotienilor.

In ultima etapa, Scotia se va deplasa la Dublin pentru confruntarea cu Irlanda in timp ce Franta va avea parte pe Stade de France de celebrul Le Crunch in compania Angliei, decisa sa cucereasca in acest an Grand Slam-ul, in conditiile in care trandafirii gratiei succesului ciulinilor sunt deja campionii acestei editii din Six Nations.

Six Nations, Murrayfield, Edinburgh: Scotia-Franta 29-18 (18-12)
Au marcat: Hogg-e,lp, Taylor-e, Visser-e, Laidlaw-tr,3lp respectiv Guirado-e,Fickou-e, Machenaud-tr,2lp

Scotia: 15 Stuart Hogg, 14 Tommy Seymour, 13 Duncan Taylor, 12 Alex Dunbar, 11 Tim Visser, 10 Finn Russell, 9 Greig Laidlaw (c), 8 Josh Strauss, 7 John Hardie, 6 John Barclay, 5 Jonny Gray, 4 Richie Gray, 3 Willem Nel, 2 Ross Ford, 1 Alasdair Dickinson
Rezerve: 16 Stuart McInally, 17 Rory Sutherland, 18 Moray Low, 19 Tim Swinson, 20 Ryan Wilson, 21 Sam Hidalgo-Clyne, 22 Pete Horne, 23 Sean Lamont

Franta: 15 Scott Spedding,14 Virimi Vakatawa, 13 Gaël Fickou, 12 Maxime Mermoz, 11 Wesley Fofana, 10 François Trinh-Duc, 9 Maxime Machenaud, 8 Damien Chouly, 7 Yacouba Camara, 6 Wenceslas Lauret, 5 Alexandre Flanquart, 4 Yoann Maestri, 3 Rabah Slimani, 2 Guilhem Guirado (c), 1 Jefferson Poirot
Rezerve: 16 Camille Chat, 17 Vincent Pelo, 18 Uini Atonio, 19 Sebastien Vahaamahina, 20 Loann Goujon, 21 Sébastien Bézy, 22 Jules Plisson, Maxime Médard

1,824 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response