Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Georgia-Romania este si un duel Florin Vlaicu-Merab Kvirikashivili , jucatorii decisivi din fata butului

Georgia-Romania este si un duel Florin Vlaicu-Merab Kvirikashivili , jucatorii decisivi din fata butului.

Editia 2016 a Cupei Europene a Natiunilor isi va desemna castigatoarea dupa o noua confruntare dintre Romania si Georgia, cele mai valoroase echipe din acest esalon secund al rugbyului european, o partida a carei soarta ar putea fi decisa de randamentul transformerilor.

In partida disputata la Bucuresti intre Romania si Georgia care a avut loc in 2013 si s-a incheiat la egalitate, 9-9, punctele Stejarilor au fost marcate de Florin Vlaicu, cele ale georgienilor de Merab Kvirikashvili, ambii autori a cate trei lovituri de pedeapsa, la ultima confruntare, cea de anul trecut acest duel nefiind posibil din cauza accidentarii jucatorului nostru.

Cum jocul celor doua echipe este unul asemantor, bazat pe forta pachetului de inaintare, de multe ori diferenta este facuta de transformeri, astfel ca rolul lui Florin Vlaicu, respectiv Merab Kvirikashvili este acelasi ca in momentele decisive sa trimita balonul printre barele butului advers, o situatie pe care am putea sa o intalnim si sambata, la Tbilisi.

Florin Vlaicu este mai tanar cu trei ani decat Merab Kvirikashvili, ambii insa sunt jucatori care in Emisfera de Sud ar fi catalogati drept utility back, romanul cu evolutii pe posturile de fundas, uvertura si centru, iar georgianul ca mijlocas la gramada, uvertura, pentru ca in ultimii ani sa fie titularul postului de fundas.

Cei doi sunt liderii all-time in privinta punctelor marcate pentru nationalele la care evolueaza si ca un aspect interesant ambii au atins respectiv depasit borna celor 700 de puncte in etapa precedenta din Cupa Europeana a Natiunilor, Florin Vlaicu prin reusitele impotriva Germaniei, Merab Kvirikashvili la Soci, unde Georgia a invins Rusia.

,Florin Vlaicu a adunat pana in prezent 700 de puncte din opt eseuri, 117 de transformari, 138 lovituri de pedeapsa si 4 dropgoluri, in timp ce Merab Kvirikashvili este la cota 705 adica 14 eseuri, 124 transformari, 126 lovituri de pedeapsa si 3 dropgoluri.

In acest sezon 2016 al Cupei Europene a Natiunilor, Florin Vlaicu il devanseaza pe Merab Kvirikashvili in clasamnetul celor mai eficienti marcatori, astfel jucatorul nostru totalizeaza 59 de puncte(1e,12tr, 10lp) iar gruzinul 36 de puncte(2e,10tr,2lp), acesta insa absentand in prima etapa cand pe postul de fundas a fost preferat Beka Tsiklauri.

Florin Vlaicu a participat la trei editii ale Cupei Mondiale si a adunat 89 de selectii pentru Stejari, Merab Kvirikashvili are o prezenta in plus la turneele mondiale si 91 de partide in tricoul Lelos , cei doi marcand cele mai multe puncte in istoria confruntarilor directe dintre Romania si Georgia, Vlaicu 55, iar Kvirikashvili 94.

2,280 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response