Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Milton Haig a conturat lotul Georgiei pentru confruntarea cu Romania

Milton Haig a conturat lotul Georgiei pentru confruntarea cu Romania.

Sambata 19 martie, pe stadionul Mikheil Meskhi din Tbilisi, Georgia si Romania vor disputa o partida decisiva pentru stabilirea castigatoarei Cupei Europene a Natiunilor din acest an, de asemenea in joc fiind si traditionalul trofeu Cupa Antim Ivireanul.

In vederea acestei adevarate finale a Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1 A, antrenorul neozeelandez al georgienilor, Milton Haig a anuntat un lot din care fac parte toate numele grele inclusiv Levan Chilachava si Mamuka Gorgodze, cei doi jucatori de la Toulon fiind convocati in premiera in acest an.

Din totalul de 33 de jucatori care pregatesc partida cu Romania, opt evolueaza in primul esalon valoric din Franta, Top 14, alti cinci in esalonul secund din aceeasi tara, Pro D2, in timp ce cate un jucator este inregimentat la cluburi din Aviva Premiership respectiv Guinness Pro 12. Un singur component al lotului se afla in fata debutului, Giorgi Mchedlishvili, jucator de linia a III-a din competitia interna de la echipa Jikebi, cei mai exprimentati din punct de vedere al selectiilor fiind Merab Kvirikashvili si David Kacharava care au adunat pana in prezent cate 91 de selectii.

Inaintea acestei confrunatari trebuie remarcat ca Georgia a urcat pe pentru prima data in istorie pe pozitia a 12-a in clasamentul World Rugby devansand Tonga, Italia, Samoa si Romania. Stejarii se afla pe treapta a 16-a in ierarhia mondiala.

Lotul Georgiei pentru partida cu Romania arata astfel:
Pilieri:Mikhail Nariashvili(Montpellier),Zurab Zhvania(Stade Francais), Kakha Aseishvili(Brive), Levan Chilachava(Toulon), Anton Peikrishvili(Bayonne), Giorgi Melikidze(Stade Francais)

Taloneri:Shalva Mamukashvili(Glasgow), Jaba Bregvadze(Worcester)

Linia a II-a:Giorgi Chkhaidze(Lille), Giorgi Nemsadze(Tarbes), Kote Mikautadze(Toulon), Nodar Cheishvili(Lelo Saracens)

Linia a III-a:Mamuka Gorgodze(Toulon), Shalva Sutiashvili(Angloulem), Lasha Lomidze(Beziers), Beka Gorgadze(Mont-de –Marsan), Saba Shubitidze(Academy), Giorgi Mchedlishvili(Jikebi)

Mijlocasi la gramada:Vasil Lobzhanidze(), Vazha Khutsishvili(Lokomotive), Giorgi Bregadze(Kochebi)

Mijlocasi la deschidere:Revaz Jinchelashvili(AIA Kutaisi), Lasha Khmaladze(Lelo Saracens)

Centri:Tamaz Mchedlidze(Agen), Merab Sharikadze(Aurillac), Lasha Malaghuradze(Kochebi), David Kacharava(Yenisey)

Aripi:Giorgi Pruidze(AIA Kutaisi), Muraz Giorgadze(Armazi), Giorgi Aptsiauri(Army), Sandro Todua(Lelo Saracens)

Fundasi:Beka Tsiklauri(Lokomotive), Merab Kvirikashvili(Montlucon)

Bilantul Georgiei in editia 2016 a Cupei Europene a Natiunilor este urmatorul:
Loc 1-19p(3p BO)
-Eseuri marcate: 22 – 12 cu aportul inaintarii: Lomidze,Tkhilaishvili, Nemsadze , Peikrishvil-2,Gorgadze, Nariashvili, Zhvania, Sutiashvili si 8 cu aportul liniilor dinapoi: Kvirikashvili si Mchedlidze- cate doua 2,Khmaladze, , Sharikadze, Kacharava, Todua 2 eseuri de penalizare
-Eseuri primite: 3
-Cel mai eficient marcator de puncte: Kvirikashvili-36(2e,10tr,2lp)
-Cartonase galbene: 3

FOTO: Georgian Rugby Union Facebook

2,054 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response