Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii infrunta Georgia in prima partida de la Campiontul European U18

17 martie 2016 U18
Stejareii infrunta Georgia in prima partida de la Campiontul European U18.

Vineri, 18 martie,  echipa nationala U18 va disputa prima partida din cadrul Campionatului European rezervat acestei categorii de varsta prefatand partida seniorilor care va avea loc o zi mai tarziu la Tbilisi, astfel se poate spune ca acest sfarsit de saptamana apartine duelului rugbyistic Romania-Georgia.

Anul acesta Campionatul European U18 se va disputa in Portugalia si fata de editiile precedente va avea un format nou. Cum Anglia, Irlanda, Italia, Scotia si Tara Galilor au refuzat participarea in turneul de elita, cele opt echipe participante vor fi Belgia, Franta, Georgia, Germania, Portugalia, Romania, Rusia si Spania, o competie extrem de puternica din punct de vedere valoric pentru Stejarei, comparativ cu anii anteriori.

Formatul de disputare a ramas neschimbat, dupa o prima etapa a sferturilor de finala, castigatoarele urmand sa continue lupta pentru trofeu, iar invinsele sa participe la jocurile de clasament care vor stabili ierarhia finala respectiv echipa care anul viitor va cobori un esalon valoric, in U18 European Trophy. Primul adversar al Romaniei U18 va fi Georgia, in cadrul Campionatului European cele doua echipe intalnindu-se pana in prezent de patru ori, in doua randuri impunandu-se echipa noastra care prin victoriile din 2007 si 2008 a castigat finala pentru locurile 5-6.

In 2007, la Biarritz, Romania incepea cu o infrangere in fata Frantei apoi invingand Rusia s-a ajuns ca finala pentru locurile 5-6 sa o disputam impotriva Georgiei. Victoria a venit dupa un joc mai bun in prima repriza cand eseul lui Silviu Budileanu, transformat de Alin Georgescu ne-a adus in avantaj de 7-0, acelasi Alin Georgescu cu o lovitura de pedeapsa stabilind rezultatul final, 10-7.

Un an mai tarziu, in Italia, la Treviso, scenariul s-a repetat, dupa o infrangere cu azzurii si un succes in partida cu Spania, ne-am asigurat pozitia a cincea. Din echipa care a evoluat la acea editie a Campionatului European, Adrian Apostol si Dorin Lazar se afla in prezent in lotul Stejarilor, doua lovituri de pedeapsa semnate de Stefan Patrascu aducandu-ne victoria cu rezultatul de 6-5.

Romania si Georgia s-au reintalnit in 2010, in faza sferturilor de finala si cu toate ca am avut avantaj de 7-0 prin eseul lui Andrei Pascu pe care Marian Ispir l-a transformat, georgienii s-au impus cu 25-7.

Ultima intalnire directa a avut loc in 2012, o partida de calificare in esalonul de elita care a revenit din nou Georgiei cu 27-6, turneul fiind organizat la Bucuresti.

Partida Romania-Georgia din cadrul Campionatului European U18 va avea loc vineri, 18 martie, pe Estadio de Honra do Jamor din Lisabona cu incepere de la ora 14:00.

2,220 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response