Thursday 04th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Florin Vlaicu si Viorel Lucaci vor sarbatori 90, respectiv 50 de selectii pentru Stejari la Tbilisi

19 martie 2016 First XV
Florin Vlaicu si Viorel Lucaci vor sarbatori 90, respectiv 50 de selectii pentru Stejari la Tbilisi.

Antrenorul Lynn Howells s-a decis asupra numelor celor 23 de jucatori care vor infrunta Georgia la Tbilisi in ceea ce putem numi finala Cupei Europene a Natiunilor, o partida in care Florin Vlaicu va fi prezent pentru a 90-a oara in tricoul echipei nationale, iar Viorel Lucaci va bifa selectia cu numarul 50, alti doi component ai lotului avand sansa debutului pentru Stejari.

In linia intai se vor regasi Constantin Pristavita, Eugen Capatana si Paul Rusu, aceasta fiind practic a cincea varianta propusa in tot atatea partide, in fata puternicei triplete georgiene, atuul nostru ar putea fi faptul ca cei doi pilieri vin de la aceeasi echipa de club iar talonerul, Eugen Capatana a impresionat in partida trecuta cu acea cursa care l-a adus in situatie de finalizare pe Viorel Lucaci.

Nicio surpriza in linia a II-a insa unde Valentin Poparlan va face pereche cu Johan Van Heerden, sud-africanul la origini ajungand la partida cu numarul zece in tricoul cu frunza de stejar, de acesta data misunea lor fiind de a lupta contra cuplului Giorgi Chkhaidze-Giorgi Nemsadze, ambii georgieni evoluand la echipe de club din Franta.

Stelian Burcea va fi pentru a zecea oara capitanul Stejarilor si alaturi de el in linia a III-a vor evolua Viorel Lucaci si ca inchizator Andrei Gorcioaia. Viorel Lucaci va juca a 50-a partida in echipa nationala, un drum inceput in 2009 la o partida test cu Fiji, puternicul flankler avand in palmares opt eseuri marcate si o prezenta la Cupa Mondiala, un jucator determinant atat prin placajele date adversarilor dar si prin contributia la finalizarile in terenul de tinta advers.

Mijlocasi vor fi din nou Valentin Calafeteanu si Jody Rose, pentru a treia oara titulari in acest tandem, unul care a dat satisfactie in acesta editie a Cupei Europene a Natiunilor, Jody Rose avand deja si un eseu marcat alaturi de alte faze de joc in care calitatile de care dispune si-au spus cuvantul cum a fost si acel balon inteligent trimis cu piciorul pentru prima incercare menita de destabilizeze defensiva germanilor. De acel balon de urmarire a profitat atunci Adrian Apostol, care va ajunge la 25 de selectii pentru Stejari, o aripa cu sapte eseuri la activ dintre care patru au fost reusite in editia 2015-2016 a Cupei Europene a Natiunilor.

Cuplul de centri Florin Vlaicu-Paula Kinikinilau se afla in fata unei partide in care vor sarbatori 90, respectiv zece prezente in echipa nationala. Dupa ce in partida cu Germania, Florin Vlaicu a atins cota celor 700 de puncte marcate, acum se indreapta catre un nou record fiind la numai trei selectii distanta de recordul lui Cristi Petre lider la acest capitol in acest moment. Paula Kinikinilau in ciuda faptului ca se afla la doar cea de-a zecea prezenta s-a impus deja in randul Stejarilor, in partida anterioara acesta trecandu-si in premiera numele pe lista marcatorilor si nu a facut-o oricum cu printr-un hat-trick.

Pe banca de rezerve se vor afla doi jucatori care au sansa debutului, Cosmin Manole si Marian Ispir, prezenta acestora in randul Stejarilor este pasul firesc facut dupa selectiile la echipa nationala de juniori. Cosmin Manole a evoluat alaturi de Stejarei la Campionatul European U18 din 2013 respectiv la Campionatul European U19 un an mai tarziu. Marian Ispir a jucat alaturi de Stejareii U19 finala mica a Campionatului European din 2011, cand a si marcat doua eseuri. In sezonul trecut acesta a evoluat pentru CSM Bucuresti atat in SuperLiga CEC Bank cat si in Divizia Nationala de Seniori si a reusit un total de opt incercari dintre care doua chiar in partida care a adus tigrilor bucuresteni, in premiera, medaliile de bronz ale primul esalon valoric.

Sambata, 19 martie, asadar la Tbilisi Romania va intalni Georgia intr-un nou capitol al disputelor pentru titlul in Cupa Europeana a Natiunor, respectiv trofeul Cupa Antim Ivireanul.

19.03.2016,Cupa Europeana a Natiunilor: Georgia-Romania(ora 15:00) Stadion Dinamo, Tbilisi
Arbitri: Tual Taranini(Franta)

Georgia: 1.Mikhail Nariashvili(Montpellier), 2.Jaba Bregvadze(Worcester), 3.Anton Peikrishvili(Bayonne), 4.Giorgi Chkhaidze(Lille), 5.Giorgi Nemsadze(Tarbes), 6. Shalva Sutiashvili(Angloulem)-C, 7.Mamuka Gorgodze(Toulon), ), 8.Beka Gorgadze(Mont-de –Marsan), 9.Vasil Lobzhanidze(Armazi),10.Lasha Khmaladze(Lelo Saracens), ), 11.Sandro Todua(Lelo Saracens), 12.Tamaz Mchedlidze(Agen), 13.David Kacharava(Yenisey), 14.Giorgi Pruidze(AIA Kutaisi), 15.Merab Kvirikashvili(Montlucon)

Rezerve: 16.Shalva Mamukashvili(Glasgow), 17.Kakha Aseishvili(Brive), 18.Levan Chilachava(Toulon) 19.Kote Mikautadze(Toulon), 20.Lasha Lomidze(Beziers), 21.Giorgi Begadze(Kochebi), 22.Lasha Malaghuradze(Kochebi), 23.Giorgi Aptsiauri(Army)

Romania: 1.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare),2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens),3.Paul Rusu(Stiinta Baia Mare), 4.Valentin Poparlan(Timisoara Sracens),5.Johan Van Heerden(Stiinta Baia Mare),6.Stelian Burcea(Timisoara Saracens),7.Viroel Lucaci(Steaua Bucuresti),8.Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen),9.Valentin Calafeteanu(Timisoara Saracens),10.Jody Rose(Timisoara Saracens), 11.Adrian Apostol(Stiinta Baia Mare),12.Florin Vlaicu(Calvisano),13.Paula Kinikinilau(Timisoara Saracens),14.Florin Ionita(Steaua Bucuresti),15.Ionut Botezatu(Stiinta Baia Mare)

Rezerve:16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens),17.Mihai Dico(Stiinta Baia Mare),18.Cosmin Manole(Dinamo Bucuresti),19.Marius Antonescu(Tarbes),20.Vlad Nistor(Castres),21.Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti),22.Ovidiu Melniciuc(Univesitatea Cluj),23.Marian Ispir(CSM Olimpia Bucuresti)

2,551 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response