Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania a pierdut cu 38-9 in fata Georgiei, gruzinii cucerind atat trofeul Cupei Europene a Natiunilor, cat si Cupa „Antim Ivireanu”

19 martie 2016 First XV
Romania a pierdut in fata Georgiei cu 38-9.

Romania a pierdut cu 38-9 in fata Georgiei, gruzinii cucerind atat trofeul Cupei Europene a Natiunilor, cat si Cupa „Antim Ivireanu”

Nationala de rugby a Romaniei a pierdut ultimul meci din editia 2016 a Cupei Europene a Natiunilor, fiind invinsa, la Tbilisi, de Georgia, cu 38-9 (19-9). Stejarii nu au reusit sa tina pasul cu gruzinii, singurele puncte fiind puse pe tabela de Florin Vlaicu care a transformat trei penalitati, in timp ce lelos au reusit sa marcheze 6 eseuri, dintre care patru au fost transformate.

Georgienii au inceput in forta meciul, in urma unui mol rulant, pilierul Anton Peikrishvili culcand balonul in terenul de tinta al Romaniei, transformare reusita de Merab Kvirikashvili. Era minutul 3 si Georgia conducea cu 7-0. In continuare cei care au atacat au fost tot gruzinii, Stejarii reusind cu greu sa le tina piept.Nici eliminarea temporara a lui Peikrishvili, autorul eseului, nu a apropiat Romania de terenul de 22 al adversarilor, mai mult, cei care au fost aproape de a marca inca o incercare au fost toti lelos. In minutul 13, Florin Vlaicu a pus primele puncte pe tabela pentru Romania, 7-3, insa georgienii au replicat printr-un alt eseu al aripii Sandro Todua, 12-3. Meciul a inceput sa se echilibreze, iar Stejarii sa iasa mai mult la atac, astfel ca in minutul 20, s-a consemnat prima faza tricolora la 10 m de terenul de tinta gruzin. Presiunea constanta facuta de elevii lui Lynn Howells i-a facut pe georgieni sa greseasca, astfel ca Vlaicu a redus din diferenta, tot printr-o penalitate, 12-6, ca dupa cateva minute, scorul sa devina 12-9, de altfel cea mai mica diferenta care avea sa se inregistreze pe tabela de-a lungul meciului.

Cu cateva minute inainte de intrarea la vestiare, acelasi Peikrishvili a mai reusit un eseu, transformat de Kvirikashvili, astfel ca scorul pauzei a fost 19-9.

In partea secunda, pentru Stejari au avut sansa debutului pilierul Cosmin Manole si aripa Marian Ispir, din pacate insa echipa noastra nationala nereusind sa mai inscrie puncte, defensiva extrem de precisa a georgienilor evitand orice greseala care ne-ar fi putut da sansa unui eseu sau a unei tentative de tinta.

Georgia s-a impus cu rezultatul de 38-9 dupa alte trei eseuri venite in urma unei actiuni rapide pe liniile dinapoi respectiv a doua finalizari gratie efortul sustinut al inaintarii, autori fiind Giorgi Pruidze, Giorgi Nemsadze si Jaba Bregvadze, Lelos cucerind astfel pentru a sasea oara consecutiv titlul de campioana a Cupei Europene a Natiunilor.

19.03.2016,Cupa Europeana a Natiunilor: Georgia-Romania 38-9 (19-9)
Stadion Dinamo, Tbilisi
Arbitru: Tual Trainini(Franta)
Au marcat: Peikrishvili-2e, Todua-e,Pruidze-e,Nemsadze-e,Bregvadze-e, Kvirikashvili-3tr,Malaghuradze-tr respectiv Vlaicu-3lp
Cartonase galbene: Pristavita, Vlaicu respectiv Peikrishvili, Kacharava

Georgia: 1.Mikhail Nariashvili(Montpellier), 2.Jaba Bregvadze(Worcester), 3.Anton Peikrishvili(Bayonne), 4.Giorgi Chkhaidze(Lille), 5.Giorgi Nemsadze(Tarbes), 6. Shalva Sutiashvili(Angloulem)-C, 7.Mamuka Gorgodze(Toulon), ), 8.Beka Gorgadze(Mont-de –Marsan), 9.Vasil Lobzhanidze(Armazi),10.Lasha Khmaladze(Lelo Saracens), ), 11.Sandro Todua(Lelo Saracens), 12.Tamaz Mchedlidze(Agen), 13.David Kacharava(Yenisey), 14.Giorgi Pruidze(AIA Kutaisi), 15.Merab Kvirikashvili(Montlucon)

Rezerve: 16.Shalva Mamukashvili(Glasgow), 17.Kakha Aseishvili(Brive), 18.Levan Chilachava(Toulon) 19.Kote Mikautadze(Toulon), 20.Lasha Lomidze(Beziers), 21.Giorgi Begadze(Kochebi), 22.Lasha Malaghuradze(Kochebi), 23.Giorgi Aptsiauri(Army)

Romania: 1.ConstantinPristavita(Stiinta Baia Mare),2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens),3.Paul Rusu(Stiinta Baia Mare), 4.Valentin Poparlan(Timisoara Sracens),5.Johan Van Heerden(Stiinta Baia Mare),6.Stelian Burcea(Timisoara Saracens),7.Viroel Lucaci(Steaua Bucuresti),8.Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen),9.Valentin Calafeteanu(Timisoara Saracens),10.Jody Rose(Timisoara Saracens), 11.Adrian Apostol(Stiinta Baia Mare),12.Florin Vlaicu(Calvisano),13.Paula Kinikinilau(Timisoara Saracens),14.Florin Ionita(Steaua Bucuresti),15.Ionut Botezatu(Stiinta Baia Mare)-33

Rezerve:16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens),17.Mihai Dico(Stiinta Baia Mare),18.Cosmin Manole(Dinamo Bucuresti),19.Marius Antonescu(Tarbes),20.Vlad Nistor(Castres),21.Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti),22.Ovidiu Melniciuc(Univesitatea Cluj),23.Marian Ispir(CSM Olimpia Bucuresti)

2,617 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response