Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Irlanda incheie cu victorie aceasta editie a Six Nations, 35-25 impotriva Scotiei

20 martie 2016 6 NATIONS
Irlanda incheie cu victorie aceasta editie a Six Nations, 35-25 impotriva Scotiei.

Aviva Stadium din Dublin a fost gazda partidei dintre Irlanda si Scotia din ultima etapa a competitiei Six Nations Championship, dupa o disputa extrem de spectaculoasa purtatorii frunzei de trifoi obtinand victoria cu rezultatul de 35-25.

Incepul de partida a fost dominat cu autoritate de irlandezi astfel ca posesia prelungita i-a mentinut in jumatatea de teren a Scotiei din cele trei lovituri de pedeapsa de care a beneficiat Johny Sexton concretizand doua, astfel la jumatatea reprizei scorul a fost de 6-3, in replica Greig Laidlaw trimitand o data balonul printre barele butului gazdelor.

A urmat insa o replica a ciulinilor prin Stuart Hogg care in urma unei actiuni individuale in care a depasit defensiva irlandezilor  a marcat un  eseul, transformat de Greig Laidlaw si trupa lui Vern Cotter a trecut la conducere pana in minutul 27 cand verzii au revenit pe fondul inferioritatii numerice a vizitatorilor, John Barclay vazand cartonasul galben.

Irlanda a marcat doua eseuri intr-un interval de trei minute, prin CJ Standersi Keith Earls, ultimul la o greseala a defensivei scotienilor care a permis aripii sa patrunda nestingherit in terenul de tinta. La pauza scorul a fost de 21-13, Greig Laidlaw izbutind sa inscrie dintr-o penalitate chiar inainte de intrarea la cabine.

Dupa reluare irlandezii au continuat asaltul catre terenul de tinta al oaspetilor si in minutul 47 Conor Murray a marcat al treilea eseu ,dar replica ciulinilor nu a intraziat si Richie Gray a mentinut in continuare meciul deschis pana in momentul in care Alex Dunbar a fost trimis si el pe banca pedepselor, Scotia fiind nevoita sa evolueze in 14 jucatori pentru a doua oara.

Superioritatea numerica a fost exploatata eficient prin incercarea lui Devin Toner, in ciuda efortului scotienilor ,care au marcat un eseu avandu-l ca autor pe revenitul in teren Alex Dunbar ,nu au mai putut schimba soarta partidei.

Prin tentativele de tinta reusite in aceasta partida, capitanul Scotiei, Greig Laidlaw a depasit numarul de 500 de puncte, marcate  in partide test, in timp ce pilierul Ross Ford a sarbatorit 100 de selectii dintre care 99 pentru ciulini si unul in selectionata Leilor Britanici.

Six Nations, Aviva Stadium, Dublin: Irlanda-Scotia 35-25 (21-13)
Au marcat: Stander-e, Earls-e,Murray-e, Toner-e, Sexton-3tr,3lp respectiv Hogg-e, Gray-e,Dunbar-e, Laidlaw-2tr,2lp
Cartonase galbene: Sexton respectiv Barclay, Dunbar

Irlanda: 15 Simon Zebo, 14 Andrew Trimble, 13 Jared Payne, 12 Robbie Henshaw, 11 Keith Earls, 10 Jonathan Sexton, 9 Conor Murray, 8 Jamie Heaslip, 7 Tommy O’Donnell, 6 CJ Stander, 5 Devin Toner, 4 Donnacha Ryan, 3 Mike Ross, 2 Rory Best (c), 1 Jack McGrath

Rezerve: 16 Richardt Strauss, 17 Cian Healy, 18 Nathan White, 19 UltanDillane, 20 Rhys Ruddock, 21 EoinReddan, 22 Ian Madigan, 23 Fergus McFadden

Scotia: 15 Stuart Hogg, 14 Tommy Seymour, 13 Duncan Taylor, 12 Alex Dunbar, 11 Tim Visser, 10 Duncan Weir, 9 Greig Laidlaw (c), 8 Ryan Wilson, 7 John Hardie, 6 John Barclay, 5 Tim Swinson, 4 Richie Gray, 3 Willem Nel, 2 Ross Ford, 1 Alasdair Dickinson

Rezerve: 16 Stuart McInally, 17 Rory Sutherland, 18 Moray Low, 19 Rob Harley, 20 Josh Strauss, 21 Henry Pyrgos, 22 Pete Horne, 23 Sean Lamont

1,594 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response