Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cu Florin Surugiu titular, Calvisano s-a impus pe terenul lui Viadana

21 martie 2016 ECCELLENZA
Cu Florin Surugiu titular, Calvisano s-a impus pe terenul lui Viadana.

Derbyul etapei a XIII-a din Campionato Eccellenza a avut loc pe Stadio Luigi Zaffanella acolo unde gazdele, Viadana au cedat in fata celor de la Calvisano cu rezultatul de 17-14, galben-negrii, viitori adversari ai Timisoarei Saracens bifand astfel victoria cu numarul 12 in acest sezon.

Calvisano, cu Florin Surugiu titular, a deschis scorul la Viadana prin Buscema, dar gazdele au revenit si eseul lui Apperley , transformat de McKinley a adus avantajul de partea acestora. Galben-negrii au trecut la conducere mai traziu prin incercarile marcate de Giulio si Zrilich care s-au dovedit decisive, eseul lui Apperley din minutul 80 stabilind doar rezultatul final: Viadana-Calvisano 14-17. Partida a fost arbitrata de Marius Mitrea, iar Calvisano in ciuda catorva absente notabile, Florin Vlaicu, Maxime Mbanda, Pablo Canavosio, Riccardo Raffaele si Tommaso Castello a obtinut a 12-a victorie in acesta edtiei de campionat, insa a fost nevoita sa cedeze prima pozitie din clasament.

Noul lider al campionatului italian este Rovigo care a invins cu categoricul rezultat de 75-17 pe L’Aquila chiar pe terenul acesteia, gratie punctaverajului superior ros-albastrii urcand pe prima treapta a clasamentului. Petru Tamba, Vlad Badalicesu si Dennis Perju au fost titulari pentru L’Aquila care ramane pe ultima pozitie fara victorie in acesta stagiune.

Surpinzator, Padova , cu George Iacob intrat in joc din postura de rezerva, a remizat , 16-16 pe propriul teren cu Fiamme Oro, Mogliano a castigat cu 27-13 la Roma impotriva lui Lazio, in timp ce San Dona a trecut de Piacenza, rezultat 42-24, pentru invingatori flankerul neozeelandez Glenn Preston reusind un hat-trick.

In urmatoarea etapa, care va avea loc sambata 26 martie, Calvisano va primi vizita lui Lazio, pentru ca partida cap de afis sa fie cea dintre Rovigo si Mogliano.

Clasament:
1.Rovigo-54p(+291)
2.Calvisano-54p(+173)
3.Mogliano-44p
4.Padova-43p
5.Fiamme Oro-29p
6.Viadana-28p
7.San Dona-25p
8.Lazio-23p
9.Piacenza-9p
10.L’Aquila-3p

2,304 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response