Friday 29th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Nationala de rugby 7 feminin s-a reunit la Snagov, in primul cantonament in 2016

21 martie 2016 7's Women
Ghindele s-au calificat in sferturile de finala la Esztergom.

Nationala de rugby 7 feminin s-a reunit in primul cantonament al anului, la Snagov. Stagiul de pregatire cuprinde atat teste fizice, cat si antrenamente tehnico-tactice, antrenorii Claudiu Dumitru si Marius Iacob urmand sa le prezinte Ghindelor strategia si programul pentru anul in curs.

Stagiu dureaza 5 zile, intre 20 si 25 martie, dupa care fetele se vor intoarce la echipele de club pentru reluarea Campionatului National de Rugby 7, care a debutat pe 12 martie, cu prima etapa, la Iasi. „Sunt bucuros ca fetele s-au intors la echipa pregatite de noul sezon competitional si motivate sa-si depaseasca rezultatele de anul trecut. Jucatoarele sunt bine pregatite fizic, urmand ca in toate cantonamentele ce vor urma pana la competitii sa punem accentul pe pregatirea tehnico-tactica. In acest moment, principalul obiectiv este integrarea jucatoarelor noi si cresterea lor pentru a face fata nivelului de joc in competitile internationale. In plus, se va lucra la adaptarea lor la rapiditatea si complexitatea jocului de rugby in 7”, a declarat antrenorul Claudiu Dumitru.

Iar pentru ca rugbyul are si o latura sociala, astazi, 21 martie, de Ziua Mondiala a sindromului Langdon-Down, Ghindele au dorit sa isi arate solidaritatea fata de cei care sufera de acest sindrom. Astfel, acestea au ales ca in fotografia de grup fiecare jucatoare sa poarte jambiere diferite. De cativa ani, una dintre initiativele Asociatiei Internationale Sindrom Down este aceea ca pe 21 de martie, cei care sustin aceasta cauza sa poarte ciorapi sau sireturi de culori diferite.

In acest an, Ghindele vor participa la doua turnee internationale, Stanislas 7’s la Nancy si la Amsterdam 7’s, competitii care vor ajuta la pregatirea Campionatului European care anul acesta va avea doua etape, in Cehia si Ungaria. Obiectivul fetelor in acest an este promovarea in prima divizie valorica.

Lotul Romaniei care se afla in cantonament:
Irina Hirjete, Roxana Ilies, Monica Rusu, Bianca Crisan, Alina Dinita, Alina Dinca, Madalina Radu, Veronica Matei, Linda Matei, Anca Hau, Andreea, Brinza, Roxana Anghel, Gabriela Lepciuc, Ana Maria Sandu, Loredana Juncanariu, Alina Paunas

2,882 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response