Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

6 echipe vor participa la turneul World Rugby Nations Cup din luna iunie, de la Bucuresti

25 martie 2016 World Rugby Nations Cup
6 echipe vor participa la turneul World Rugby Nations Cup din luna iunie la Bucuresti.

Romania va gazdui pentru a zecea oara consecutiv World Rugby Nations Cup (fost IRB Nations Cup), competitie ce va avea loc intre 9 si 18 iunie, la Bucuresti.

La acest turneu se vor alinia sase echipe alaturi de Romania, urmand sa participle Namibia, Uruguay, Argentina Jaguars, Emerging Italia si Spania. Acestea au fost impartite in doua grupe, Argentina XV, Namibia si Uruguay in grupa A, iar Romania, Spania si Italia Emerging, in grupa B.

Turneul va începe pe 9 iunie cu partidele Argentina XV-Spania, Uruguay – Emerging Italia si Namibia-Romania, dupa care va continua cu etapa de pe 13 iunie in care se vor intalni Argentina XV – Emerging Italia, Namibia – Spania si Romania – Uruguay. Ultima etapa este programata pe 18 iunie, cand Romania va intalni Argentina XV, Uruguay – Spania si Namibia – Emerging Italia.

“Federatia Romana de Rugby organizeaza pentru a zecea oara aceasta competitie care a devenit un eveniment obisnuit in calendarul international al rugbyului romanesc si mondial. Acest lucru este o recunoastere a rugbyului romanesc de catre forul mondial, atat din punct de vedere al organizarii evenimentului, cat si a performantelor echipei nationale. Pentru Stejari este un prilej de a pregati viitoarele meciuri test din noiembrie si campania de calificare pntru Cupa Mondiala, care incepe in februarie 2017. In acelasi timp, Nations Cup este un prilej de promovare a jocului de rugby. Cu speranta ca echipa nationala va reusi sa aiba prestatii care sa incante suporterii si sustinatorii rugbyului romanesc, am convingerea ca vom avea si un record de asistenta la aceasta noua editie”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Romania este detinatoarea trofeului Nations Cup, castigat anul trecut in finala competitiei, cu Argentina Jaguars, pe care a invins-o cu 23-0.

3,106 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response