Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

”La Depeche du Midi” il descrie pe Mihai Macovei drept ”luptatorul de meserie” al lui Colomiers

26 martie 2016 PRO D2, Stiri

Component al echipei franceze Colomiers, Mihai Macovei (29 de ani) va evolua in aceasta duminica, de la ora 15.25 (ora Bucurestiului), in meciul cu Biarritz Olympique, contand pentru etapa cu numarul 23 din Pro D2, liga a doua profesionista din Hexagon. Romanul este descris in cotidianul ”La Depeche du Midi”, care apare la Toulouse, drept ”un luptator”. Colomiers se afla pe locul 6 in clasament, cu 52 de puncte, iar Biarritz este pe 12 si are sapte puncte mai putin.

In articolul aparut in publicatia franceza, sub semnatura lui Jean-Paul Pronzato, sunt trecute in revista principalele momente din cariera lui Mihai Macovei. Se aminteste ca s-a nascut la Gura Humorului si ca a prins repede gustul pentru sport. ”Am inceput cu handbalul. La fotbal, nu eram bun si ma trezeam mereu portar (rade) Apoi, un prieten mi-a cerut sa dau un test la rugby. Si am ramas”, a marturisit bucovineanul, care a mentionat, de asemenea, ca pe atunci (avea 10 ani) nu era foarte puternic, dar cu toate acestea juca pe inaintare, in a doua sau a treia linie.

Remarcat de staff-ul tehnic al lui Colomiers dupa cele optsprezece luni petrecute in Federale 1, la Saint-Nazaire, si un campionat la Massy, Macovei a ajuns asta vara la echipa care disputa finala Cupei Europei in 1999. ”Am gasit o echipa care era in cautarea performantei și discursul antrenorilor m-a convins. Am fost foarte bine primit. Sunt fericit. Imi merge bine”, a explicat Macovei alegerea lui.

In aceasta duminica romanul va evolua sub culorile lui Colomiers, alaturi de talonerul Otar Turashvili, de asemenea component al echipei Romaniei, dar si sub ochii presedintelui Federatiei Romane de Rugby, Hari Dumitras, intr-un meci extrem de important, unul in care o victorie va permite formatiei sale sa viseze in continuare la semifinale. Romanul nu vrea sa vorbeasca decat despre acest prim meci. ”Despre semifinale vom vorbi cand va fi momentul. Noi trebuie sa castigam acest meci, iar apoi la Tarbes. Insa daca vom pierde ne va fi mai greu sa stam aproape de locul 5”, spune capitanul nationalei noastre care stie ca meciul din aceasta runda e unul complicat: ”Biarritz este o echipa dura, foarte agresiva. Noi vrem sa jucam rugby-ul nostru. Nimic altceva”.

Cotidianul ”La Depeche du Midi” aminteste, de asemenea, ca Macovei s-a instalat la Colomiers, un oras de circa 38.000 de locuitori aflat in departementul Haute-Garonne din regiunea Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrenees, alaturi de sotia lui, Petronela. Si desi s-a concentrat pe activitatea sa sportiva, a gasit timp si pentru a vizita Franta, imprejurimile. ”Bretania este foarte draguta. Am calatorit la Carcassonne si la Albi. Am fost de asemenea in Barcelona. Atunci cand am vrut sa merg in Andorra zapada m-a facut sa ma intorc din drum. Poate altadata. Oricum, eu prefer soarele si marea”, a declarat el.

Pentru meciul cu Biarritz, antrenorii Philippe Filiatre si Bernard Goutta au alcatuit o lista de jucatori pe care se afla, alaturi de Macovei si Turashvili, urmatorii: Rioux, Castellina, Dubois, Falatea, Roux, Weber, Bezian, Bitz, Memain, Panizzo, Beco, Macovei, Onambele, Puech, Inigo, Neveu, Hilsenbeck, Lafage, Bolakoro, Catala, Lagain, Maurino, Saout si Voretamaya.

Pro D2

Etapa a 23-a

Bayonne – Lyon OU 11-15

Perpignan – Narbonne 28-10

Mont-de-Marsan – Beziers 41-21

Bourgoin – Dax 34-13

Aurillac – Montauban 18-15

Carcassonne – Tarbes 6-9

Aix-en-Provence – Albi 19-15

Duminica, 27 martie (ora 15.25)

Colomiers – Biarritz

Clasament

1. Lyon 95 puncte

2. Bayonne 69 puncte

3. Aurillac 63 puncte

4. Beziers 60 puncte

5. Perpignan 59 puncte

6. Colomiers 52 puncte

7. Albi 52 puncte

8. Bourgoin 51 puncte

9. Mont-de-Marsan 51 puncte

10. Montauban 47 puncte

11. Narbonne 46 puncte

12. Biarritz 45 puncte

13. Tarbes 37 puncte

14. Carcassonne 37 puncte

15. Dax 34 puncte

16. Aix-en-Provence 31 puncte

2,909 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response