Chiefs a devenit noul lider din Super Rugby dupa etapa a V-a

Chiefs a devenit noul lider din Super Rugby dupa etapa a V-a.

Dupa rezultatele inregistrate in etapa a V-a din Super Rugby, Chiefs a devenit noul lider al clasamentului general, o runda care a fost dominata de oaspeti, acestia impunadu-se in sase din cele opt partide disputate.

Pe Westpac Stadium din Wellington, Hurricanes a marcat cinci eseuri sud-africanilor de la Kings pentru o victorie cu rezultatul de 42-20. Neozeelandezii au obtinut bonusul ofensiv gratie reusitelor semnate de Laumape, Thomson, A.Savea, Aso si Barrett, de partea invinsilor cate o incercare avandu-i ca autori pe Sykes si Fouche.

Charlie Ngatai a fost de neoprit, acesta marcand patru eseuri in partida pe care Chiefs a castigat-o impotriva lui Western Force cu rezultatul de 53-10. Alaturi de Ngatai, McKezie a izbutit o dubla, alte reusite apartinand jucatorilor Pulu si Lowe, in timp ce eseul de onoare al australienilor l-a avut ca autor pe Taupai. Prin acest succes Chiefs a trecut in fruntea clasametului general cu patru victorii in cinci partide disputate.

Sharks a suferit prima infrnagere stagionala, chiar pe propriul teren la Durban, celor doua eseuri marcate de Mvovo, Crusaders replicand cu resuitele avandu-i ca autori pe Havili, Nadolo si Read.

Crusaders s-a impus cu rezultatul de 19-14, decisiv in stabilirea invingatoarei fiind eseul din minutul 72, marcat de Read si transformarea lui Nadolo.

Desi raportul eseurilor a fost egal, 3-3, Sunwolves ramane fara victorie in Super Rugby, franciza din Japonia fiind invinsa pe National Stadium din Singapore de Bulls. Duratalo, Yamada si Yatomi au marcat cate o incercare pentru japonezi, A.Strauss, Smit si Ulego in contul sud-africanilor care au castigat cu 30-27, datorita eficientei in privinta tentativelor de tinta a transformerului Schoeman.

Pe Suncorp Stadium din Brisbane, Reds a inceput in forta si a trecut in avantaj dupa un eseu de penalizare, dar Folau a replicat cu doua finalizari in terenul de tinta si Waratahs a preluat conducerea pana la pauza. McIntyre a reaprins speranta in tabara gazdelor dupa reluare, dar lovitura de pedeapsa a lui Foley a stabilit invingatoarea, Waratahs impunandu-se cu 15-13.

Eseurile marcate de Cassiem si Petersen i-au ajutat pe cei de la Cheetahs sa obtina bonusul dfensiv din partida cu Brumbies care a castigat la Bloemfontein cu 25-18. Pentru invingatori Vaea, Toua si Ben Alexander au fost autorii incercarilor, Brumbies fiind liderul Conferintei Australiene.

Campioana en-titre Highlanders s-a impus fara emorii la Melbourne in fata lui Rebels, scor 27-3, insa a fost o victorie fara punct bonus, neozeelandezii reusind sa depaseasca doar in trei randuri defensiva gazdelor prin Thompson, Wilson si Osborne.

Dupa o noua partida in care nu si-a menajat adversarul, Jaguares a trebuit sa se multumeasca cu bonificatia defensiva cedand pe Estadio Jose Amalfitani cu 13-8 in fata lui Stormers. De La Fuente, respectiv Kolbe au marcat cate un eseu, diferenta in favoarea lui Stormers facand-o transformerul Coleman.

Clasamentul general:
1.Chiefs-19p
2.Stormers-18p
3.Highlanders-18p
4.Brumbies-17p
5.Sharks-16p
7.Crusaders-14p
8.Lions-13p 9.Rebels-13p
10.Waratahs-10p
11.Bulls-10p
12.Jaguares-7p
13.Blues-7p
14.Cheetahs-6p
15.Force-5p 16.Reds-4p
17.Sunwolves-2p
18.Kings-
0p

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile