Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Florin Surugiu si Florin Vlaicu, marcatori in victoria lui Calvisano din etapa a XIV-a

27 martie 2016 ECCELLENZA
Florin Surugiu si Florin Vlaicu marcatori in victoria lui Calvisano.

In Italia s-a disputat etapa a XIV-a din cadrul primului esalon valoric, Campionato Eccellenza, Calvisano cu Florin Surugiu si Florin Vlaicu titulari, autori a unui eseu, respectiv trei transformari impunandu-se cu rezultatul de 40-7 in partida contra celor de la Lazio.

Pe Stadio Peroni, Calvisano a castigat fara mari emotii in fata lui Lazio, rezultat 40-7, chiar daca romanii au rezistat in prima parte a jocului, la pauza diferenta fiind de numai 12-0. Florin Surugiu a marcat un eseu in debutul partii secunde, iar Florin Vlaicu a transformat trei dintre reusitele in terenul de tinta ale galben-negrilor, bonusul ofensiv readucand-o pe Calvisano in postura de lider al clasamentului.

Derbyul etapei a avut loc pe Stadio Mario Battaglini unde Rovigo a revenit fiind condusa dupa primele 40 de minute in confruntarea cu Mogliano si a obtinut victoria cu 21-16. Mogliano a condus la pauza cu 16-9, perioada de joc in care s-a marcat si singurul eseu prin Pavan, in replica Basson concretizat sapte din cele noua tentative de tinta avute la dispozitie aducand succesul de partea ros-albastrilor. Cu Petru Tamba, Vlad Badalicescu si Marius Sirbe titulari, L’Aquila a suferit o noua infrnagere, 43-7 pe terenul lui Fiamme Oro, echipa romanilor avand tot mai putine sanse de a spera la evitarea retrogradarii la finalul acestei editii din Campionato Eccellenza.

San Dona a trecut, oarecun surprinzator de Padova, o echipa aflata in lupta pentru un loc in Play-Off, cu 19-10, un duel in care au fost pe teren Bogdan Iovu la invingatori si George Iacob in tabara invinsilor, partida fiind arbitrate de Marius Mitrea. Aflata la sapte puncte de ultima pozitie a clasamentului, Piacenza a fost nevoita sa se multumeasca cu bonusul defensiv dupa infrangerea pe propriul teren cu Viadana, rezultat 11-6, invingatorii reusind singura incercare a partidei prin Lombardo.

Clasament:
1.Calvisano-59p
2.Rovigo-58p
3.Mogliano-45p
4.Padova-43p
5.Fiamme Oro-34p
6.Viadana-32p
7.San Dona-29p
8.Lazio-23p
9.Piacenza-10p
10.L’Aquila-3p

FOTO:Stefano Delfrate/ www.stefanodelfrate.com

2,487 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response