Saturday 28th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Conor O’Shea este noul antrenor al Italiei

28 martie 2016 6 NATIONS
Conor O’Shea este noul antrenor al Italiei.

Dupa cinci ani la conducerea echipei nationale a Italiei, Jacques Brunel a fost inlocuit cu irlandezul Conor O’Shea, un antrenor in care azzurri isi pun mari sperante in privinta redresarii unei echipe care a terminat pe ultima pozitie in Six Nations si a fost devansata in clasamentul mondial de Georgia si Tonga.

In 2012 Italia se afla pe locul 12 in ierarhia mondiala, iar primii doi ani cu Jacques Brunel pe banca tehnica au insemnat evitarea lingurii de lemn in Six Nations, mai mult chiar un sezon 2013 foarte bun cu victorii in fata Frantei si Irlandei. Din 2014 insa bilantul azzurrilor s-a inrautatit,doar patru succese dintr-un total de 28 de partide disputate.

Anul acesta italienii au dezamagit profund, suferind infrangeri la scor cu Anglia, Irlanda si Tara Galilor, in aceste conditii cu cel mai slab parcurs in istoria participarilor in Six Nations, azzurii au ajuns pe pozitia a 14-a in clasamentul World Rugby, dupa ce acelasi Jaques Brunel ii ridicase in primii zece la inceputul anului 2013.

Locul francezului va fi luat de Conor O’Shea , care in cariera de jucator a adunat 35 de prezente pentru nationala Irlandei, la nivel de club activitatea sa fiind legata de London Irish pe care, dupa retragerea de pe gazon a condus-o din 2000 pana in 2005 in calitate de antrenor. Dupa perioada London Irish, a indeplinit functia de director al Regional Academies respectiv de director national al Institutului Englez Pentru Sport, iar din 2009 a preluat banca tehnica a gruparii londoneze Harlequins sub bagheta sa arlechinii cucerind titlul de campioana in Aviva Premiership, Cupa Anglo-Galeza si European Rugby Challenge Cup.

Conor O’Shea va debuta la carma Italiei in luna iunie atunci cand azzurri vor porni intr-un turneu in America, avand programate partide test cu Argentina(11 iunie), Statele Unite(18 iunie) si Canada(26 iunie).

FOTO: REX FEATURES

2,115 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response