Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lupta stransa in Pro 12 pentru un loc in Play-Off

28 martie 2016 PRO12 RUGBY
Lupta stransa in Pro 12 pentru un loc in Play-Off.

Cu patru etape inainte de finalul sezonului regulat, lupta pentru un loc in semifinalele Guinness Pro 12 devine tot mai incinsa, echipele clasate pe primele sase pozitii avand sanse reale de a se califica in faza eliminatorie, liderul la zi fiind franciza irlandeza Connacht.

Derbyul etapei a XVIII-a a avut loc la Galway unde pe stadionul Sportsground, s-au aflat fata in fata prima si cea de-a doua clasata, Connacht respectiv Leinster, victoria revenind gazdelor cu rezultatul de 7-6. Practic eseul lui Marmion din minutul 13, a decis invingatoarea in conditiile in care Connacht s-a aparat eficient, iar Leinster nu a reusit sa inscrie decat din doua lovituri de pedepasa concretizate de Madigan.

Cu patru tilluri de campioana la activ, Ospreys a ratat acest sezon, pierzand si in acesta etapa, pe propriul teren disputa cu Scarlets. Desi raportul eseurilor a fost egal Matavesi, respectiv Van der Merwe trecandu-si in cont cate o reusita, A.Thomas a transat soarta partidei cu patru lovituri de pedeapsa marcate in ultimul sfert de ora, iar Scarlets spera sa prinda un loc in semifinale.

Campiona en-titre Glasgow Warriors incerca sa recupere terenul pierdut, fiind pe pozitia a sasea in acest moment, cu Hogg, Russell si Seymour in mare forma scotienii invingand un adversar dificil , Ulster cu rezultatul de 27-17. Hogg si Seymour respectiv Henderson si McCloskey au marcat cate un eseu de fiecare parte, astfel ca tentativele de tinta concretizate de Russell au decis invingatoarea.

Desi Amos a marcat doua eseuri pentru Newport, dragonii au pierdut pe propriul teren partida cu Edinburgh, rezultat 16-15. Franciza scotiana s-a impus dupa incercarea lui Watson si a preciziei din fata butului a celor doi transformer Kighorn respectiv Hidalgo-Clyne.

Munster a dat un adevarat recital de eseuri in partida cu Zebre, sapte fiind reusite de armata rosie pentru o victorie cu 47-0. Alaturi de doua eseuri de penalizare pe lista marcatorilor si-au trecut numele Zebo dubla, O’Mahony, Stander si Murray.

In premiera pentru competitia Pro 12, la acesta partida irlandeza Helen O’Reilly a fost desemnata ca arbitru asitent. Si cealalta franciza italina a suferit o infrangere la scor, Treviso pierzand cu 56-8 pe terenul lui Cardiff Blues. Jenkins, Navidi, Lee-Lo, Dacey, Vosawai, James, Fish si Patchell au fost autorii incercarilor pentru galezi, eseul de onoare fiind semnat de Lazzaroni.

CLASAMENT:
1.Connacht-63p
2.Leinster-59p
3.Scarlets-57p
4.Munster-52p
5.Ulster-51p
6.Glasgow-51p
7.Edinburgh-47p
8.Cardiff-44p
9.Ospreys-39p
10.Newport-25p
11.Zebre-19p
12.Treviso-16p

FOTO: www.rte.ie

2,003 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response