Saturday 22nd February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lynn Howells: „Cupa Europeana a Natiunilor a adus o echilibrare de valori intre jucatorii din Primul XV si banca de rezerve”

29 martie 2016 First XV
Lynn Howells, antrenor Romania: „Cupa Europeana a Natiunilor ne-a ajutat sa reducem diferenta dintre jucatorii din Primul XV si banca de rezerve”.

Nationala de rugby a Romaniei a terminat pe locul secund Cupa Europeana a Natiunilor, cu patru victorii si o infrangere, in fata Georgiei. Editia din acest an a competitiei a fost deosebita pentru Stejari, obiectivul antrenorului Lynn Howells fiind acela de a testa cat mai multi jucatori tineri pentru a pregati, inca de pe acum, schimbul de generatii in ce priveste campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia.Acesta a vorbit despre lucrurile pozitive si cele negative din acest turneu, dar si obiectivele pe care echipa le va avea pentru World Rugby Nations Cup, de la Bucuresti, din luna iunie.

Care sunt concluziile dupa aceasta editie a Cupei Europene a Natiunilor?
Dupa Cupa Mondiala de anul trecut aveam nevoie sa facem cativa pasi inainte cu un stil diferit de joc, nu doar cu un plan de joc, asa cum a fost pana acum. In acest moment, se poate spune ca echipa Romaniei are un plan A si un plan B si mai ales ca nu mai este o diferenta atat de mare intre jucatorii din Primul XV si cei care se afla pe banca de rezerve.

Ce s-a intamplat cu Georgia?
Tusa, gramada si  jocul  in zonele de contact nu au functionat asa cum ar trebui, ceea ce a demonstrat inca o data ca nu poti juca daca nu ai balonul. De asemenea, am avut jucatori care nu au fost in stare sa faca fata presiunii acestui meci.

Dupa un meci ca acesta, ce le spuneti jucatorilor?
Sa ramana pozitivi si sa priveasca competitia pe de-a-ntregul, au fost pana la urma patru victorii si multe lucruri bune pe care echipa le-a castigat.

Care ar fi cel mai important lucru pe care echipa l-a castigat?
Incredere in planul de joc si jucatorii au inceput sa aiba mai multa incredere unii in altii, sa fie o adevarata echipa. De asemenea, un mare castig este ca multi jucatori tineri au evoluat in meciuri internationale, au obtinut aceasta experienta total diferita de aceea de a juca in SuperLiga.

Numiti, va rog, trei lucruri pozitive in acest sezon al Cupei Europene a Natiunilor…
Faptul ca am folosit 21 de jucatori care nu a mers la Cupa Mondiala, stilul de joc si faptul ca am castigat patru meciuri.

Dar trei lucruri negative?
Pierderea meciului cu Georgia, felul in care am pierdut acel meci si cartonasul rosu.

Sunteti multumit de cum au jucat baietii, in general?
Da, pentru ca acum avem un plan A si un plan B, nu doar unul si mai ales, avem, asa cum zis, o echilibrare de valori intre jucatorii din primul XV si rezerve.

Care a fost cel mai greu moment in acest turneu pentru Romania?
Cred ca la primul meci cand am jucat impotiva Portugaliei pentru ca jucatorii nu mai jucasera impreuna de doua luni, apoi clima din Spania si faptul ca a trebuit sa ne descurcam cu numarul mare de jucatori pe care i-am schimbat in fiecare meci.

Cum vi s-au parut jucatorii tineri pe care i-ati testat in competitie?
Sunt cativa care au profitat de sansa care li s-a dat, altii nu, dar e important de stiut ca fiecare a dat tot ce a putut. Din pacate sunt cativa jucatori care nu sunt suficienti de buni, iar altii au nevoie de timp pentru si sa joace in mod regulat meciuri la nivel inalt.

Urmeaza turneul World Rugby Nations Cup. Care este obiectivul?
Obiectivul este acelasi ca in toti ani,  de a castiga trofeul si de a ne imbunatati jocul.

Veti avea aceea strategie ca in Cupa Europeana a Natiunilor si veti da meciuri mai multe jucatorilor tineri?
Nu, trebuie sa facem un pas inainte si sa facem o echipa din jucatorii care au demonstrat ca pot juca la nivel inalt in Cupa Europeana a Natiunilor si cei cu experienta, carora le cunoastem deja potentialul.

2,780 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response