Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

World Rugby Nations Cup, un turneu care sprijina echipele din esalonul secund

29 martie 2016 World Rugby Nations Cup
World Rugby Nations Cup, un turneu care sprijina echipele din esalonul secund.

Romania va gazdui pentru a zecea oara consecutiv World Rugby Nations Cup (fost IRB Nations Cup), competitie ce va avea loc intre 9 si 18 iunie, la Bucuresti. La acest turneu se vor alinia sase echipe alaturi de Romania, urmand sa participle Namibia, Uruguay, Argentina Jaguars, Emerging Italia si Spania.

“Turneul World Rugby Nations Cup este un element cheie in planul strategic al forului international in vederea cresterii competitivitatii la nivel global. Dupa cea mai disputata editie a Cupei Mondiale, unde echipele din a doua divizie valorica s-au apropiat mult de cele din primul esalon, acest turneu, devenit unul traditional, va sprijini cele sase echipe participante oferindu-le partide de un inalt nivel rugbistic, in acelasi timp contribuind la dezvoltarea rugbyului in Romania. Sunt convins ca Federatia Romana de Rugby va organiza impecabil turneul si iubitorii rugbyului vor vedea meciuri spectaculoase de-a lungul competitiei”, a declarat Mark Egan, managerul de Competitii si Inalta Performanta al World Rugby.

Turneul va începe pe 9 iunie cu partidele Argentina Jaguars-Spania, Uruguay – Emerging Italia si Namibia-Romania, dupa care va continua cu etapa de pe 13 iunie in care se vor intalni Argentina XV – Emerging Italia, Namibia – Spania si Romania – Uruguay. Ultima etapa este programata pe 18 iunie, cand Romania va intalni Argentina Jaguars, Uruguay – Spania si Namibia – Emerging Italia.

Romania este detinatoarea trofeului Nations Cup, castigat anul trecut in finala competitiei, cu Argentina Jaguars, pe care a invins-o cu 23-0. Stejarii au castigat de trei ori acest trofeu, in 2012, 2013 si 2015.

3,795 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response