Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Luni, 4 aprilie, la Federatia Romana de Rugby, are loc prima campanie de donare de sange din 2016

30 martie 2016 Stiri
Luni, 4 aprilie, este prima campanie de donare de sange in 2016, la Federatia Romana de Rugby.

Federatia Romana de Rugby, in colaborare cu Prisum International si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti reia campania de donare de sange, cu prima donare din 2016.

Practic, luni, 4 aprilie, in sala de conferinte a Federatiei Romane de Rugby, de pe Bd. Marasti nr.18-20, sector 1, Bucuresti, va fi amenajat un centru de donare respectand toate regulamentele in vigoare.Cei care doresc sa isi ajute semenii la nevoie, pot veni sa doneze sange luni, intre orele 8:30 – 12:30. In afara de beneficiile acordate de lege, gestul lor umanitar va fi rasplatit de partenerii de la Prisum cu produse promotionale.

„Importanta actului de donare depaseste empatia si solidaritatea. Este efectiv un act salvator pe care donatorii uneori nu il constientizeaza ca atare, care insa poate face diferenta dintre viata si moarte. Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de Federatia Romana de Rugby in aceasta initiativa sociala, rugandu-i sa continue sa ne sprijine activ, cat si prin promovarea actiunilor de donare. Ne asteptam ca numarul donatorilor de la aceasta prima actiune a lui 2016 sa ajunga undeva la 50 de persoane, dorindu-ne, evident, ca el sa creasca la urmatoarele trei intalniri cu o astfel de miza. Impreuna cu partenerii de la Prisum International ne dorim ca lumea rugbyului, cat si cetatenii romani in general sa inteleaga semnificatia vitala a acestui act medical”, a declarat doctorul Alin Popescu, medic coordonator FRR.

Chiar TU poti dona daca:
1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;
4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.
! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:
-un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
– o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

3,067 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response